Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националната олимпиада по информатика събира млади таланти в Хасково

Снимка: digitalkidz.eu

В Хасково се провежда 40-та национална олимпиада по информатика. Домакин на престижния форум е ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. 128 ученици от цялата страна участват в престижния форум. Трима са хасковските представители -  шестокласникът Димитър Шапатов, седмокласникът Никола Манолов и десетокласникът Мартин Недев от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

„Този форум е категорична оценка за изключително резултатната и качествена работа на Математическата гимназия в Хасково и за нивото на подготовка и преподаване в това училище“, каза в приветствието си зам.-кметът Мария Вълчева.

Началникът на РУО - Хасково Силвия Касабова поздрави организаторите и участниците и пожела успех на всички. Хасково е домакин на Националната олимпиада по информатика за пети път. 

Награждаването на победителите е днес.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радио Стара Загора се включва в програмата на Европейската нощ на музеите

Радио Стара Загора се включва в програмата на Европейската нощ на музеите с прожекция на филма за Мара Шопова в музей „Литературна Стара Загора“. Кратката документална лента ще бъде показана от 18 часа на 18 май в сградата на музея. Една от..

публикувано на 17.05.24 в 15:57

Над 10 000 са издадените разрешителни за оръжия в област Стара Загора

Броят на издадените разрешителни за притежаване на оръжие са 10 445 . Разрешителният режим се изразява в притежавание, носене и съхранение на огнестрелни оръжия и боеприпаси. Това съобщи за Радио Стара Загора комисар Антон Иванов- началник Сектор..

публикувано на 17.05.24 в 15:44

Полицай на годината за 2023 г. стана зам.-директор на МВР в Сливен

Носителят на приза „Полицай на годината - 2023" Марио Климентов застава на поста заместник-директор в ОДМВР-Сливен и началник отдел „Криминална полиция". Той е назначен на 15 май със заповед на министъра на вътрешните работи.  Комисар Климентов..

публикувано на 17.05.24 в 15:10

Плувният басейн в Стара Загора остава затворен

Общинският плувен басейн на Стара Загора засега ще остане затворен, информират от общинския пресцентър. В спортното съоръжение извършват профилактика на филтриращата система, наложила се поради настъпила авария. Първоначално бе съобщено, че тя ще..

публикувано на 17.05.24 в 14:52

Община Стара Загора започва авариен ремонт на път

Аварийно ще бъдат отстранени всички нарушения в асфалта на пътя между паметника „Бранителите на Стара Загора“ и Околовръстното в посока на Гробищния парк. Това съобщи днес арх. Мартин Паскалев, зам.-кмет на Община Стара Загора с ресор „Устройство на..

публикувано на 17.05.24 в 13:40

Над 100 курсисти от ЦСПП в Казанлък положиха клетва

Над 100 курсисти, преминали успешно подготовка в Центъра за специализация и професионална подготовка в Казанлък, положиха клетва като служители на Министерството на вътрешните работи. Официалната церемония, провела се в парк „Розариум“ в Града на..

публикувано на 17.05.24 в 13:39

По своя светъл път пое журналистът и общественик Росица Въльовска

Напусна ни едно от най-талантливите и остри пера на старозагорската журналистика - Росица Въльовска. Трудно е да пишеш в минало време за човек, който остава завинаги сред нас със скъпите спомени, откровените разговори и журналистически..

публикувано на 17.05.24 в 13:35

Янко Янков моли ОИК да го освободи предсрочно като общински съветник, става журналист

Условно осъденият за купуване на гласове общински съветник от Стара Загора Янко Янков сам ще подаде оставката си като заседател в местния парламент ако Общинската избирателна комисия не прекрати предсрочно пълномощията му. „Аз моля ОИК днес в..

публикувано на 17.05.24 в 11:37

Калин Стоянов: Било е отнето предимството на автомобила на НСО

До момента е установено по безспорен начин, че другият автомобил, а не този на НСО е отнел предимство при инцидента край Аксаково.  Това заяви в Казанлък служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Той отказа да коментира други..

публикувано на 17.05.24 в 11:30

52-ма зрелостници не са се явили на матурата по БЕЛ в Старозагорско

52-ма зрелостници не са се явили на матурата по български език и литература в област Стара Загора. Това съобщи за Радио Стара Загора началникът на Регионалното управление на образованието Милена Йолдова. Общо 2248 бяха подадените заявления за..

публикувано на 17.05.24 в 09:46