Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново пияни и дрогирани на пътя

Снимка: БГНЕС

Осем водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол и двама дрогирани са установили полицаите за седмица в Старозагорско. 

Над 4 300 са проверените превозни средства в рамките на провелата се специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата на територията на ОДМВР-Стара Загора. 

Съставени са 1035 фиша и 228 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо осем водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, като от тях двама водачи са шофирали след употреба на алкохол до 1.2 промила, шестима са управлявали след употреба на алкохол над 1,2 промила.

 Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират двама водачи, а двама водачи, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 11 неправоспособни водачи. 

Установени са 1958 нарушения на скоростните режими.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 153 проверки, установени са 107 нарушения.


По публикацията работи: Николета Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Полицейска акция срещу престъпността и търговията с вот в Сливенско

Търговията с гласове бе обект на специализираната полицейска акция, която се проведе в Сливенска област днес. Проверяваха са малки търговски обекти по селата и ромските махали, като основно се изземваха тетрадки с имена на длъжници. Междувременно бяха..

обновено на 28.05.24 в 18:51

ЮИДП-Сливен ще участва в кампанията „Горска класна стая“ на ИАГ

Изпълнителна агенция по горите стартира кампания „Горска класна стая“, която ще се проведе на територията на повече от 20 държавни горски стопанства в цялата страна. В нея участие ще вземат представители на шестте Държавни горски предприятия, държавни..

публикувано на 28.05.24 в 16:27

Отново празник за деца и кучета организират на 1 юни в Стара Загора

"Кучилище Стара Загора", с подкрепата на Община Стара Загора, кани всички деца и родители с любимите им четириноги лаещи приятели на осмото издание на Празник за деца и кучета. Той ще се проведе, по традиция,  на 1 юни от 17.00 ч. в парк "Зелен клин"...

публикувано на 28.05.24 в 16:22

Детски турнир под надслов ,,Футболните отбори срещу агресията“ организират в Стара Загора

Детски футболен турнир с призив - ,,Футболните отбори срещу агресията“, организират по повод Международния ден на детето в Стара Загора. Инициативата е на Местната комисия  за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към..

публикувано на 28.05.24 в 16:16

Наситена спортна програма за Деня на детето в Стара Загора

Предпразнично на 31 май от 9:00 часа, в Спортна зала УСШ ще се проведе турнир по борба за деца „Никола Илчев“. Участие в схватките ще вземат близо 70 деца от цялата страна родени 2013 - 2017 г. Организатори са СК по борба „Берое“ и Община Стара Загора...

публикувано на 28.05.24 в 16:12

Нови маркировки в близост до пешеходни пътеки призовават пешеходците за внимание

Полагане на допълнителна маркировка на тротоарите в близост до пешеходни пътеки, изобразяваща забранителни знаци за употреба на слушалки и мобилни телефони, започна на възлови кръстовища в Стара Загора. Автор на проекта за превенция и повишаване..

публикувано на 28.05.24 в 15:52
Снимката е илюстративна

Четвъртокласниците от област Стара Загора се явиха на изпита по математика за националното външно оценяване

2458 четвъртокласници днес се явиха на изпита по математика за националното външно оценяване в Област Стара Загора. Малките матури се проведоха спокойно и с отлична организация във всяко едно от 92-те училища в областта, съобщи за Радио Стара..

публикувано на 28.05.24 в 15:41
Снимката е илюстративна

Пазарни аномалии – цена от над 2500лв/МВтч за балансиране, Асоциации зоват за спешни действия от държавата

Екстремно високи цени за балансиране на излишъка и недостига на електроенергия в системата, надхвърлящи 2500лв/МВтч , създават сериозни сътресения в пазара и могат да доведат до фалити на участници в него. За това предупреди в ефира на Радио Стара..

публикувано на 28.05.24 в 15:37
Декаризация

Няколко случая на Лаймска болест и Марсилска треска в Старозагорско

Девет случая на Лаймска болест са регистрирани в област Стара Загора от началото на годината. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора д-р Таня Перчемлиева , директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция.   Три..

публикувано на 28.05.24 в 15:24

Разработват проект за летище и автомобилна писта на Узунджово

Обявиха обществена поръчка за бившето летище „Узунджово“ и по-точно за изработване на комплексен инвестиционен проект за автомобилна писта. Такова решение вече взеха общинските съветници на Хасково преди време. Срокът на изработването на проекта..

публикувано на 28.05.24 в 13:49