Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 партии и коалиции подадоха документи за регистрация в РИК Стара Загора

Утре Общинската избирателна комисия ще заседава по казуса със старозагорски общински съветник

30 партии и коалиции подадоха документи в РИК – Стара Загора за регистрация за предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори. Това съобщи за Радио Стара Загора председателят на РИК Теодора Крумова. За 11 от тях все още няма издадено решение, като до края на деня предстои комисията да се произнесе по техните заявления. До момента 315 кандидати са регистрирани, като все още няма отказ за регистрация на нито една формация, разкри Теодора Крумова.

В качеството си на председател на Общинската избирателна комисия в Стара Загора Теодора Крумова обяви, че утре комисията ще проведе заседание, на което ще разгледа документи от Община Стара Загора и Върховния касационен съд по повод казуса с осъдителна присъда за общинския съветник в Стара Загора Янко Янков.


По публикацията работи: Десислав Тенев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Галя Хачадурян

Заличиха кандидат-депутат от листите в Сливенска област

Един кандидат за народен представител в Сливенска област е със заличена регистрация по решение на ЦИК, заради условието за уседналост в страната, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия Галя Хачадурян. Така кандидат-депутатите в..

публикувано на 17.05.24 в 15:13

16 досъдебни производства за купуване на гласове са образувани до момента

46 е броят на сигналите за купуване на гласове и нарушаване на изборното законодателство, по които към момента МВР работи. Това разкри при посещението си в Казанлък служебният вътрешен министър Калин Стоянов. По сигналите са образувани 16 досъдебни..

публикувано на 17.05.24 в 13:21
Говорителката на ЦИК Росица Матева

418 са кандидатите за Европарламент, 6114 - за български

Регистрираните от ЦИК кандидати за евродепутати са 418, а за депутати в националния парламент ще се състезават 6114 души, сочат данните на Комисията. Едновременно за двата вида избори са регистрирани 334-ма кандидати.  От ЦИК предупредиха, че софтуерът..

публикувано на 14.05.24 в 17:41
Първан Симеонов

Под 40% биха гласували на парламентарните избори, според проучване на "Галъп"

Към началото на месец май сигурността на гласуване на 9 юни за Народното събрание по декларациите на респондентите е 39,4%. От всички гласуващи 3,6% съобщават, че ще гласуват с „Не подкрепям никого“. За европейските избори декларативната..

публикувано на 13.05.24 в 13:11
Любомир Аламанов

Любомир Аламанов: Очаква ни напрегната кампания

Кампанията за изборите за европейски парламент ще остане в сянката на парламентарния вот и местните проблеми, прогнозира комуникационният специалист Любомир Аламанов от "Център за анализи и кризисни комуникации". Той очаква кампанията за вота две в..

публикувано на 13.05.24 в 09:08

Утвърдена е Методика за удостоверяване на съответствието на машините за вота

Министерството на електронното управление (МЕУ), Българският институт за стандартизация (БИС) и Българският институт по метрология (БИМ) утвърдиха Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно..

публикувано на 10.05.24 в 15:48

Политиците не се интересуват от младите хора у нас

Младите хора съставляват една трета от европейските граждански панели, които могат да отправят препоръки към ЕС по важни за тях теми и въпроси. И докато Брюксел разкрива възможности пред тях, то у нас поколението Z на старта на живота и трудовия пазар е..

публикувано на 10.05.24 в 15:15

Официално:старт на предизборната кампания

Предизборната кампания започна точно в полунощ. На 9-и юни ще отидем до избирателните секции, за да определим новите 240 депутати в Народното събрание, както и 17 български представители в Европейския парламент. Бюлетината за вота вече е..

публикувано на 10.05.24 в 05:09

Изтеглиха номерата на бюлетините, с които партиите ще се явят на изборите

ГЕРБ-СДС ще участват на изборите с номер 22, ПП-ДБ с номер 14, а ДПС под номер 28. Това стана ясно при изтеглянето на номерата в ЦИК, предаде БГНЕС. "Възраждане" ще се явят с номер 12, а "Има такъв народ" с номер 1. БСП ще участва в изборите с номер 24...

публикувано на 08.05.24 в 16:50
Ямбол

Над 150 са кандидатите за депутати в Ямбол

31 са регистрираните кандидатски листи в Районната избирателна комисия в Ямбол за парламентарните избори на 9 юни.  За четирите депутатски места от региона се борят 155 души -110 мъже и 45 жени. Най-възрастният кандидат е жена на 74..

публикувано на 08.05.24 в 15:32