Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хасково и днес ще пее и танцува на Кенана

В последния ден на Националния събор на народното творчество „Китна Тракия пее е танцува“ Хасково посреща в 16,00 часа майстор готвача Иван Звездев и Ана Мария. 300 порции вкусни тракийски гозби ще бъдат приготвени на поляната пред голямата сцена в парк Кенана.

А от 18,00 часа на сцената излиза Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" Бургас



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

снимка: Елена Балабанова

Арестуваха жена за палеж в Стара Загора

Жена на 41 години е задържана за палеж на апартамент в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в града. Както радио Стара Загора информира във вторник малко след 11:20 часа е получен сигнал за горящ апартамент в..

публикувано на 05.06.24 в 14:19

МБАЛ Свиленград с обновени и ремонтирани отделения

Приключиха ремонтните дейности в Отделението по анестезиология и интензивно лечение и Сектор Пулмология на Вътрешно отделение в МБАЛ Свиленград. ОАИЛ  е с трето ниво на компетентност и изпълнява клинични процедури за пациенти от цялата област...

публикувано на 05.06.24 в 13:29
Димитър Главчев

Премиерът ще се срещне с протестиращите на пътя Гълъбово-Мъдрец

Министър-председателят Димитър Главчев, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, ще посети в 15.00 ч, третокласния път Мъдрец – Гълъбово.  Това съобщиха от правителствената пресслужба.  Втори ден жителите на..

публикувано на 05.06.24 в 12:14

Отложиха делото "Дебора" заради неявили се свидетели

Делото "Дебора" беше отложено заради неявяване на свидетели, съобщава Радио Пловдив. Днес трябваше да бъдат разпитани един от полицаите и още няколко свидетели, а след това и експертите, изготвили експертизите по делото.  Тъй като част от призованите..

публикувано на 05.06.24 в 11:08

Остава блокадата на три пътни артерии в Гълъбовско

Втори ден продължава блокадата на пътя Гълъбово-Мъдрец. Протестиращите жители на няколко гълъбовски села настояват отсечката да бъде ремонтирана. Въпреки уверението на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан..

обновено на 05.06.24 в 08:38

Временна организация на движението в Стара Загора

Въвежда се временна организация на движението с оглед осигуряване на безопасното организиране на получаването на изборни книжа и материали, във връзка с провеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България и избори за Народно..

публикувано на 05.06.24 в 07:50

Служебният премиер ще посети ГКПП „Капитан Андреево“

Министър-председателят Димитър Главчев ще посети утре, 5 юни, от 16 ч. ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от правителствения пресцентър. Визитата е част от предприетите от служебното правителство усилия за цялостно модернизиране и оптимизация на..

публикувано на 04.06.24 в 18:55

Загасиха пожара до гробищния парк на Ямбол

Пожарът, който горя в близост до гробищния парк в Ямбол, е овладян. Три екипа огнеборци повече от два часа гасиха житен блок. По първоначални данни са изгорели над 200 декара с пшеница. Припомняме, че сигналът е получен на тел. 112 малко преди 14.00 часа...

публикувано на 04.06.24 в 17:40

Продължава блокадата на пътя Гълъбово-Мъдрец

Продължава блокадата на пътя Гълъбово-Мъдрец. Протестиращите жители на няколко гълъбовски села настояват отсечката да бъде ремонтирана. Въпреки уверението на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев, че..

публикувано на 04.06.24 в 17:29

Армията не планира закупуването на "Himars"

Придобиването на артилерийската ракетна система „Himars" не е част от непосредствените  перспективи на Българската армия. Това заяви заместник-началника на отбраната ген. л-т Михаил Попов след приключване на най-голямото учение на Сухопътни войски..

публикувано на 04.06.24 в 17:21