Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стара Загора ще бъде домакин на турнира по лека атлетика "Самарско знаме"


"Утре, 15 май 2024 година стартира турнирът по лека атлетика "Самарско знаме". Стадион "Берое" в Стара Загора ще е домакин на това традиционно състезание, което през последните години не се провеждаше регулярно. Сега отново най-добрите лекоатлети в страната ни са заявили участие. Ще има и представители на Гърция и Турция. Предварително заявените участници са около 160. Стартовете започват в 15 часа с дисциплините -110 метра с препятствия при мъжете и троен скок - мъже. А последните стартове ще бъдат от 19.45 часа на дисциплината - 5000 метра жени. От Спортен Клуб по лека атлетика "Берое" ще има немалко участници в отделните дисциплини сред които на висок скок - Тихомир Иванов, на 5000 метра - Девора Аврамова и още млади и талантливи състезатели в други дисциплини. Надявам се и времето да бъде добро и това да допринесе за по-голям интерес на зрителите и разбира се за силни разултати." заяви пред Радио Стара Загора Иван Попов, треньор по лека атлетика към СК "Берое".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ДФК „Шампион“ започна сътрудничество с „Динамо“ Загреб

Възпитаниците на ДФК „Шампион“ се готвят за участие във футболен турнир в Несебър. „Турнирът е международен и ще започне на 16 юни“, съобщи за радио „Стара Загора“ Костадин Меразчиев, треньор в ДФК „Шампион“. Детският футболен клуб от Стара..

публикувано на 10.06.24 в 16:54

Много отличия спечелиха плувци от „Берое“

На 27 юни в столицата ще започне Държавното първенство по плуване за мъже и жени. На 5 юли пък в Стара Загора предстои турнирът по плуване „Синьо лято“. Това са състезанията, за които в момента водят подготовка възпитаниците на клуб по плуване..

публикувано на 10.06.24 в 14:47

Силно представяне на колоездачи от „Траяна“

За участия в държавни първенства се готвят възпитаници на клуб по колоездене „Траяна“. В края на следващата седмица в Братя Даскалови предстои първенството за юноши и девойки, а две седмици след това е и първенството за мъже и жени. „В старшата..

публикувано на 09.06.24 в 15:45

Силно представяне на колоездачи от „Траяна“

За участия в държавни първенства по колоездене и триатлон  се готвят възпитаници на клуб по колоездене „Траяна“. В края на следващата седмица в Братя Даскалови предстои първенството за юноши и девойки, а две седмици след това е и първенството за..

публикувано на 09.06.24 в 15:40

Мария Атанасова е 13-та в Европа

На 14 юни клуб „Августа 1992“ ще бъде домакин на турнир „Стара Загора“. Състезанието е за малокалибрен оръжие и ще продължи до 16 юни. Надпреварата е последна проверка преди стартиращото на 28 юни Държавно първенство. След края на турнира и..

публикувано на 09.06.24 в 15:21

Елица Божилова с шанс за евроучастие

Във вторник предстои квалификация за националния отбор по бадминтон във възраст до 15 години, преди участие в Европейското първенство през август в Полша. Възпитаничката на СК „Бадминтон – Стара Загора“ Елица Божилова е с реален шанс за..

публикувано на 07.06.24 в 15:59

Силно представяне на състезатели от „Загора Данс“

Във Велинград тази събота и неделя ще бъде проведен турнир по спортни танци. След две седмици пък в Благоевград предстои друг национален турнир. И в двете състезания ще се представят двойки от клуб „Загора Данс“. „След това ще направим пауза,..

публикувано на 07.06.24 в 15:18

Старозагорска гимнастичка с Купа “България“

В събота от 10.30 часа в залата по гимнастика на стадион „Берое“ ще започне детския турнир „Бързи, смели, сръчни“. Освен възпитаничките на старозагорския клуб „Спортна гимнастика“ в надпреварата ще се изявят и възпитаници на детски домове...

публикувано на 06.06.24 в 10:02

Две отличия спечели колоездач от „Верея“

За домакинство на Държавен шампионат по колоездене при юноши младша възраст се подготвят в старозагорския клуб „Верея“. Надпреварата ще бъде в Братя Даскалови на 15 юни. „От цяла България ще вземат участие“, прогнозира пред радио „Стара Загора“..

публикувано на 05.06.24 в 16:04

Силно представяне на грация от „Елит“

За участие в два турнира в Пловдив се подготвят възпитаничките на клуб по художествена гимнастика „Елит“. Първото състезание е тази събота и неделя, за приз „Мария Петрова“. Седмица по-късно е турнирът на клуб „Спартак“. На 21 юни предстои..

публикувано на 05.06.24 в 15:46