Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1214 са абитуриентите в Стара Загора

1214 абитуриенти от 19 училища в община Стара Загора казват „сбогом“ на училището, за да поемат по своя нов път.

Първи, на 23 май,  ще празнуват СУ „Железник“ и ПГЕТ „Г. С. Раковски“. На деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, традиционно ще бъдат най-много училища. Това са ПГСАГ „Лубор Байер“, ГПЧЕ „Ромен Ролан“, Спортно училище "Тодор Каблешков", ПГЕ „Джон Атанасов“, СУ „Иван Вазов“, Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски", НПГВМ „Иван Павлов“ и ПГСД "Инж. Н. Ранчев". На 25 май, изпращане ще имат НУМСИ „Христина Морфова“, ПГМТ „Н. Й. Вапцаров“, СУ „Максим Горки“, ППМГ „Гео Милев“, СУ „Васил Левски“ и ПГОХ „Райна Княгиня“. Частно средно училище "Нов век " ще празнуват на 26 май, а Вечерно средно училище "Захари Стоянов" ще се изпратят в последния ден от месеца - 31 май.

На 23, 24 и 25 май, когато празнуват най-много зрелостници, отново ще бъде организирана програма на площада пред Общината. Кътове за снимки ще красят центъра, на които всеки ще може да запечата своя специален миг.

Всеки от зрелостниците получи поздрав от кмета на община Стара Загора Живко Тодоров:

 „Уважаеми абитуриенти,

Зад големите победи се крият остър ум, способност и амбиция. Вярвам, че знанията и уменията, натрупани в любимото училище, ще бъдат Вашият трамплин към върховете на живота. Бъдете смели, мечтайте с размах, вярвайте в себе си и успехите няма да закъснеят.

На добър час, Випуск 2024!“, се казва в приветствието на кмета Живко Тодоров.


По публикацията работи: Иван Славов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът ще наблюдава състезание с дронове на полигон „Тюлбе“ в Казанлък

Президентът Румен Радев ще посети утре учебния център на Сухопътни войски „Тюлбе“ в Казанлък, информират от пресцентъра на държавния глава. Радев ще бъде посрещнат в 12 часа на военния полигон от почетен караул, след което ще се състои..

публикувано на 12.06.24 в 17:31

Не само Нинова, но и ИБ на БСП да даде оставка, иска член на Общинския съвет на Столетницата под Липите

"Катастрофалните резултати на БСП от  избори 2:1 са основание за оставка не само на председателя на Столетницата, но и на цялото Изпълнително бюро на Партията".  Такова е мнението на Живка Аладжова , член на общинския съвет на БСП и делегат на Конгреса на..

публикувано на 12.06.24 в 17:27

Въвеждат воден режим в старозагорското село Ракитница, жителите готови на протест

Напрежение сред жителите на старозагорското село Ракитница. От днес населеното място минава на воден режим, а хората недоволстват и са готови на протести. Засега ограничението е във вторник и четвъртък от 22.00 до 6.00 часа, но ако не даде желания..

публикувано на 12.06.24 в 17:11

Дипломи за поредния випуск „Детско полицейско управление“

На официална церемония днес четвъртокласниците от Начално училище „Димитър Благоев“ получиха дипломите си за успешно завършено обучение по превантивната програма „Детско полицейско управление“. Учениците преминаха през двугодишен курс, на който придобиха..

публикувано на 12.06.24 в 17:03

17,3 милиона лева помощ от Министерството на иновациите за индустриална зона "Загоре"

Вторият етап от разширението на индустриалната зона „Загоре“, с терените край село Еленино ще бъде подкрепено от Министерството на иновациите и растежа със 17,3 млн лева от Плана за възстановяване и устойчивост. Тя беше избрана с още 10..

публикувано на 12.06.24 в 16:27

Назначиха нов зам.-директор на хасковската полиция

Шефът на Криминална полиция в Хасково к омисар Ангел Марков е временно преназначен за срок от една година на длъжност заместник-директор на Областната дирекция на МВР в областния град, съобщиха от пресцентъра на ведомството.  Назначението е със заповед..

публикувано на 12.06.24 в 16:15
Община Стара Загора

„Танцуваме заедно с децата от Център за специална образователна подкрепа“ организират в Стара Загора

„Танцуваме заедно с децата от Център за специална образователна подкрепа“ организират в Стара Загора. Събитието е от 18 часа пред сградата на Общината. Организатори са екипа на Центъра, част от който е народния певец Веско Василев. Идеята е да се..

публикувано на 12.06.24 в 16:13

2 333 десетокласници се явиха на НВО по математика в област Стара Загора

2 333 ученици се явиха днес на националното външно оценяване по математика в област Стара Загора.198 обаче не са се явили, което е по-висок брой от миналогодишните десетокласници явили се на изпита по математика. Това каза за Радио Стара Загора..

публикувано на 12.06.24 в 16:00

Меморандум за разбирателство подписаха Тракийският университет и Кюстендилската търговско-промишлена палата

Ректорът на Тракийски университет – проф. Добри Ярков посрещна на работно посещение в старозагорското висше училище председателя на Кюстендилската търговско-промишлена палата – Ваньо Костадинов и главния секретар на организацията – Йордан..

публикувано на 12.06.24 в 15:42
Нина Гиргинова и Гено Иванов

"Национален фестивал на лавандулата" започва в петък

Традиционното издание на "Национален фестивал на лавандулата" в село Средно градище , община Чирпан започва на 14 юни. Тази година то е юбилейно- десето поред. В рамките на два дни посетителите ще могат да се насладят на изпълненията на певицата Мариана..

публикувано на 12.06.24 в 15:38