Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пуснаха още два автобуса от Гърмен до Гоце Делчев след инцидента с Гергана

Снимка: БГНЕС

Два ранни автобуса са осигурени от тази сутрин по междуселищната линия Гърмен - Гоце Делчев. Това стана след инцидента с Гергана Кюмкова, която падна от автобус в началото на седмицата.

До решението се стига след изразено недоволство на ученици и родители, които вчера сутринта се събраха на автогарата в Гоце Делчев. За втория автобус във времето, когато деца и възрастни пътуват до града, е настояла и кметът на община Гърмен Минка Капитанова. Тя твърди, че до миналата година два автобуса са пътували в този час: 

Проблемът е от септември месец, откакто са започнали да ходят учениците на училище. След този инцидент самият управител на фирмата е обещал и е пуснал отново от днес два автобуса, да се създаде един комфорт на самите пътуващи.

Във всички селища на община Гърмен се събират средства в помощ на Гергана, която живее много бедно, сподели Капитанова:

Каним хората, които желаят да дарят, нека само лично в сметката на Гергана да изпращат сумата, която са преценили, че могат да дарят..

Състоянието на 29-годишната Гергана Кюмкова все още е много тежко. Шансовете да запази краката си са наполовина. 

Няма официална версия за причините, при които задната врата на автобуса се е отворила по време на път и при изпадането на жената гумите са премазали краката й, казаха от Окръжната прокуратура.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Тежко остава състоянието на 29-годишната Гергана, след като автобус прегази краката й

Тежко остава състоянието на 29-годишната Гергана Кюмкова. Двата крака на жената бяха премазани тази сутрин от автобус по линията Огняново - гр. Гоце Делчев. Най-рано утре ще има официална информация от разследващите органи по вече образуваното..

публикувано на 29.01.14 в 17:29