Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вяра Панталеева посреща пролетта с нова песен

| обновено на 14.04.24 в 15:22
4
Вяра Панталеева
Снимка: личен архив

Новата песен на Вяра Панталеева "През 100 земи" е приказен разказ приличащ на сън за личностното пътешествие, в което търсейки някого или нещо, откриваме себе си.

Мистичното и приказното в музикалната форма, кореспондира с приказния изказ: „две луни“ – два лунни месеца, „сто земи“, „вдън гори‘. „огледален свят“...
Пътешествието е вътре в нас и в търсенето намираме това, което носим със себе си.

Текста, музика и аранжимент са дело на Чавдар Цолов.

Това е съпруга на Вяра, с когото създават от години заедно нейните песни и всички музикални случки и не само музикални на децата от Вокална Група Мики Маус, с които само до преди дни случиха първата им музикална книга “Рая и Буболечките”.

Един проект и идея на Вяра Панталеева, който стартира и зрее в стремежите и желанията и още от няколко години, за да се случи най-накрая през тази 2024 година.

Това е музикална книга, която е вдъхновена от истинската историята на тяхната дъщеря още докато е била 5 годишна. Това е книга, която Вяра и нейният съпруг посвещават на тяхната дъщеря Рая.



По публикацията работи: Зоя Караджова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

„Празник на пчелата“ организират в Благоевград

Защо е важно да ги има пчелите? Как всички ние можем да им помогнем да не изчезнат? Защо трябва да го има пчеларството като поминък и как да се храним здравословно, използвайки повече мед и пчелни продукти? Това са част от въпросите, на които ще бъде намерен отговорът в редица интересни събития, които ще се случат в Благоевград, по повод..

публикувано на 29.04.24 в 13:32

Радостина Славкова: Сега беше моментът за освобождаване на цените на тока за домакинствата

Интегрираният план за енергия и климат (ИНПЕК) е стратегически документ , който разглежда всички сектори на икономиката, така че да отговарят на повишената европейска амбиция във всички сектори да бъде постигната климатична неутралност или нулеви въглеродни емисии. На всеки две години се прави обзор на изпълнението на плана и се набелязват..

публикувано на 29.04.24 в 10:31

Първи май – празник на село Кочан

Село Кочан е едно от най-големите села в община Сатовча, област Благоевград. То попада в историко-географската област Чеч и се намира на около 10 км от границата с Гърция в Западните Родопи. Гордост на селото са брезовите гори, които оформят един от най-големите естествени брезови масиви на Балканите. Жителите на Кочан са близо 3 000, а..

публикувано на 29.04.24 в 10:04

105 години ПГ „П. Яворов“ – Петрич

   105 години чества Профилираната гимназия „Пейо Яворов“ гр. Петрич. По този повод БНР Радио Благоевград  гостува в гимназията чрез едночасово изнесено студио. 105 години по-късно, каква е равносметката за една от най-предпочитаните гимназии за обучение и възпитание от ученици, родители и учители разказа директорът Кристина Касабова...

публикувано на 29.04.24 в 09:50

Цветница е!

Православната църква празнува днес Вход Господен в Йерусалим, наричаме празника Цветница или Връбница. Със Света празнична литургия, отслужена от Негово Високо Преосвещенство Неврокопският митрополит Серафим започна Цветница в храма „Въведение Богородично“ в Благоевград. Стотици миряни се стекоха в черквата да запалят свещ  и да се помолят за здраве...

публикувано на 28.04.24 в 18:11

Надежда Андонова и Александрина Пандурска вдъхновяват с енергия и креативност

На Цветница в предаването „Неделя у дома“ гостуваха Надежда Андонова и Александрина Пандурска. Две дами от Благоевград, които вдъхновяват с личен пример, идеи, решителнист и характер. Дизайнерът Надежда Андонова стопанисва „Мощанската къща“ в Благоевград. Там се помещава нейната NaChe Academy, където винаги кипи живот, генерират се творчески..

публикувано на 28.04.24 в 15:42

Висока оценка за мюзикъла "Класният се жени" на Камерна опера Благоевград

На 23 и 25 април 2024 г. от 19.00 ч. в обновената зала на Камерна опера Благоевград  се състоя Премиерата на мюзикъла за тийнейджъри "Класният се жени" от Филип Павлов  и либрето Любомир Пеевски. За спектакъла музикалният критик  Иванка Влаева сподели: "Искате ли да видите много млади хора, които творят заедно докато се забавляват и радват..

публикувано на 27.04.24 в 19:21