Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книги за смет в Благоевград

Всеки, който предаде килограм годна за рециклиране пластмаса, получава в замяна една книга по избор. В Благоевград това ще стане на 20 април на паркинга на Кауфланд от 10 до 13 часа.

Независимо от количеството пластмаса над единия килограм, книгата остава една за всеки. Участващите ще могат да получат само по едно издание. Тъй като в кампанията често участват цели семейства, това означава, че за да получи всеки член на семейството книга, всеки един ще трябва да предаде по един килограм или повече, и всички да бъдат заедно на предаването на отпадъците. Всички събирани пластмасови отпадъци ще бъдат рециклирани от ЕКОПАК България АД , които са партньори на инициативата от самото й създаване. 


По публикацията работи: Ива Сеизова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Новият затвор без решетки в Самораново бе представен публично

Новият комплекс в с. Самораново, който включва пилотен затвор без решетки по норвежки образец, преходни отделения, център за обучение на затворническите служители и др. бе представен публично днес, 16 месеца след първата копка на строежа.  „Чувствам се изключително горда, че можем да покажем реалните резултати от съвместния ни проект с Норвежкия..

публикувано на 29.04.24 в 18:54

Цвета Рангелова: Борим се за второто място

Цвета Рангелова е водач на листата на партия „Възраждане“ в Първи МИР Благоевград на предстоящите избори на Народно събрание. На пресконференция днес тя представи останалите кандидати за народни представители и коментира актуални местни теми. „Борим се за второто място. Приканвам всички жители на област Благоевград да бъдат по-активни,..

публикувано на 29.04.24 в 15:39

Откриха Общностен център в Благоевград

Кметът Методи Байкушев откри Общностния център на ул. „Свобода“ в Благоевград.  Градоначалникът пожела на добър час, с много успехи и мечти да се ползва новата придобивка, като благодари  освен на строителя и екипа, и на предходния кмет Илко Стоянов, при когото започнал проектът.   Отец Петър Стефанов направи водосвет и благослови..

публикувано на 29.04.24 в 14:46

Димо Дренчев оглави листата на „Възраждане” в Перник

Настоящият депутат Димо Дренчев оглавява кандидатската листа на „Възраждане” в Перник за предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори. Тя е изцяло партийна и включва седем кандидати за народни представители. Партия „Възраждане” влиза с чиста съвест в предстоящата надпревара, каза при представянето на листата водачът й Димо Дренчев, който е и..

публикувано на 29.04.24 в 13:42

Ден за почит към загиналите при трудови злополуки

Според статистиката ежегодно в световен план има приблизително 22,85 млн. жертви на трудови злополуки. През изминалата година у нас са декларирани 87 смъртни случая поради работен инцидент.28 април е официалният Международен ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки и професионални болести работници, а също и Световен ден за..

публикувано на 29.04.24 в 12:30

Шест села в Дупнишка област са с ново осветление

Ново улично осветление е пуснато в шестте най-големи села в Дупнишко - Яхиново, Червен брег, Крайници, Бистрица, Самораново и Джерман. Това стана по проект за 1,5 мил. лева, финансиран от Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021година. Реализацията на проекта се забави и покрай честите избори и около местния вот миналата..

публикувано на 29.04.24 в 10:57

Катастрофа край Югозападния университет

Катастрофа стана днес близо до Югозападния университет в Благоевград. Сигнал за инцидента е получен около 09:24 часа. По първоначални данни на кръстовището между ул. "Иван Михайлов" и бул. "Св. Димитър Солунски" са се ударили два леки автомобила. Водачката на единия е с оплаквания от болки в главата, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград...

публикувано на 29.04.24 в 10:52