Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват официално сградата на Административния съд в Благоевград

На 19 април Административният съд в Благоевград ще работи с граждани, страни по дела, до 13 часа. Промяната е поради провеждане на специално събитие по откриване сградата на Административен съд – Благоевград и Районна прокуратура – Благоевград.

Административен съд – Благоевград установи дейността си в новата административна сграда, на адрес гр. Благоевград, ул. „Крали Марко“ № 2 от 11.12.2023г. След 15.01.2024 г. в сградата се установи и дейността на Районна прокуратура – Благоевград. Имотът е предоставен за безвъзмездно ползване на Висшия съдебен съвет, за нуждите на Административен съд – Благоевград и Районна прокуратура – Благоевград, по силата на Решение на Общински съвет – Благоевград. 

В продължение на седемнадесет години Административен съд – Благоевград правораздаваше в неудобни условия за работа на магистрати и съдебни служители, както и за обслужване на адвокати и граждани - страни по дела.


По публикацията работи: Ива Сеизова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Новият затвор без решетки в Самораново бе представен публично

Новият комплекс в с. Самораново, който включва пилотен затвор без решетки по норвежки образец, преходни отделения, център за обучение на затворническите служители и др. бе представен публично днес, 16 месеца след първата копка на строежа.  „Чувствам се изключително горда, че можем да покажем реалните резултати от съвместния ни проект с Норвежкия..

публикувано на 29.04.24 в 18:54

Цвета Рангелова: Борим се за второто място

Цвета Рангелова е водач на листата на партия „Възраждане“ в Първи МИР Благоевград на предстоящите избори на Народно събрание. На пресконференция днес тя представи останалите кандидати за народни представители и коментира актуални местни теми. „Борим се за второто място. Приканвам всички жители на област Благоевград да бъдат по-активни,..

публикувано на 29.04.24 в 15:39

Откриха Общностен център в Благоевград

Кметът Методи Байкушев откри Общностния център на ул. „Свобода“ в Благоевград.  Градоначалникът пожела на добър час, с много успехи и мечти да се ползва новата придобивка, като благодари  освен на строителя и екипа, и на предходния кмет Илко Стоянов, при когото започнал проектът.   Отец Петър Стефанов направи водосвет и благослови..

публикувано на 29.04.24 в 14:46

Димо Дренчев оглави листата на „Възраждане” в Перник

Настоящият депутат Димо Дренчев оглавява кандидатската листа на „Възраждане” в Перник за предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори. Тя е изцяло партийна и включва седем кандидати за народни представители. Партия „Възраждане” влиза с чиста съвест в предстоящата надпревара, каза при представянето на листата водачът й Димо Дренчев, който е и..

публикувано на 29.04.24 в 13:42

Ден за почит към загиналите при трудови злополуки

Според статистиката ежегодно в световен план има приблизително 22,85 млн. жертви на трудови злополуки. През изминалата година у нас са декларирани 87 смъртни случая поради работен инцидент.28 април е официалният Международен ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки и професионални болести работници, а също и Световен ден за..

публикувано на 29.04.24 в 12:30

Шест села в Дупнишка област са с ново осветление

Ново улично осветление е пуснато в шестте най-големи села в Дупнишко - Яхиново, Червен брег, Крайници, Бистрица, Самораново и Джерман. Това стана по проект за 1,5 мил. лева, финансиран от Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021година. Реализацията на проекта се забави и покрай честите избори и около местния вот миналата..

публикувано на 29.04.24 в 10:57

Катастрофа край Югозападния университет

Катастрофа стана днес близо до Югозападния университет в Благоевград. Сигнал за инцидента е получен около 09:24 часа. По първоначални данни на кръстовището между ул. "Иван Михайлов" и бул. "Св. Димитър Солунски" са се ударили два леки автомобила. Водачката на единия е с оплаквания от болки в главата, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград...

публикувано на 29.04.24 в 10:52