Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плакет и грамота за 90-годишния юбилей на Борис Сандански в Кресна

Председателят на краеведческото дружество на Благоевградска област Васил Георгиев, връчи грамота на Борис Сандански по повод 90-годишния му юбилей. Това стана в зала "5-ти Октомври" в Кресна.

Председателят на Общинския съвет инж. Мая Божинова прочете решението на Общински съвет за наименуването на библиотеката на читалище "Култура-1932" на неговото име и показа вече изготвената табела.

Малката поетеса от гр.Кресна и лауреат на конкурса "България в нашите сърца, 2024", Александра Нушкова, също бе много развълнувана от събитието и подари на дядо си Борис свое стихотворение в негова чест.

Преди да връчи плакет на г-н Сандански, Кметът на община Кресна Николай Георгиев връчи плакет на юбиляря.

В залата, за да поздравят юбиляря, бяха и Димана Дачева - секретар на НЧ "Култура-1932" в гр.Кресна, Драгомира Тасева - директор на СУ" Св. Паисий Хилендарски". Специално за юбилея, ученици от трети клас рецитираха стихотворения на Борис Сандански и трогнаха до сълзи присъстващите.


По публикацията работи: Ива Сеизова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ивайло Романов - Пелето отбеляза 70-годишнината си с концерт

С концерт „Животът ми е музика“ Ивайло Романов - Пелето отбеляза 70-годишнината си и над 50 години на сцена.   Колоритният инструменталист събра в зала „П. Яворов“ любими на поколения благоевградчани изпълнители. Той получи поздравителното писмо, изпратено от президента на Република България  Румен Радев, а  кметът на Благоевград Методи..

публикувано на 30.04.24 в 10:08

Надеждата на родните земеделци – младите хора да заобичат земята

Трябва да направим така, че земеделието да е привлекателно за младите хора, за да започнат те да се интересуват и да поискат да работят. Това са надеждите на земеделците в Благоевградско, участващи в проекта на БНР "Европа – ново поколение". Те настояват от бъдещите ни евродепутати да работят така, че субсидиите да бъдат изравнени – за всички..

публикувано на 30.04.24 в 09:34

Велики вторник

На Велики вторник църквата споменава Притчата за десетте девици. Вечерта след залез слънце на Велики вторник е третата поред и последна вечер, в която се отслужва литургията „Последование на Жениха“. След влизането в Eрусалим Исус Христос проповядва в храма и разказва Притчата за десетте девици на своите ученици. В нея се казва, че пет от девиците..

публикувано на 30.04.24 в 09:31

Мобилен пункт за опасни отпадъци в Перник

И тази пролет перничани ще имат възможност да предадат опасни домакински отпадъци в специален събирателен пункт. Той е мобилен и днес /30 април/ за седми пореден път ще бъде в Перник.   От община Перник призовават домакинствата да се възползват от услугата. С предаването на опасните отпадъци в мобилния пункт ще се ограничи попадането им в общите битови..

публикувано на 30.04.24 в 07:54

Значителна облачност във вторник

Днес над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна и на много места в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд, в източните райони ще са значителни по количество. Над Югозападна България преди обяд ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми...

публикувано на 30.04.24 в 05:38

Новият затвор без решетки в Самораново бе представен публично

Новият комплекс в с. Самораново, който включва пилотен затвор без решетки по норвежки образец, преходни отделения, център за обучение на затворническите служители и др. бе представен публично днес, 16 месеца след първата копка на строежа.  „Чувствам се изключително горда, че можем да покажем реалните резултати от съвместния ни проект с Норвежкия..

публикувано на 29.04.24 в 18:54

Цвета Рангелова: Борим се за второто място

Цвета Рангелова е водач на листата на партия „Възраждане“ в Първи МИР Благоевград на предстоящите избори на Народно събрание. На пресконференция днес тя представи останалите кандидати за народни представители и коментира актуални местни теми. „Борим се за второто място. Приканвам всички жители на област Благоевград да бъдат по-активни,..

публикувано на 29.04.24 в 15:39