Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благоевградчанин стана зам.-министър на икономиката

Със заповед на премиера Димитър Главчев са назначени двама заместник-министри в две министерства.

Единият от тях е благоевградчанинът Давид Сукалински. Той заема длъжността в Министерството на икономиката и индустрията. Магистър е по право от Югозападен университет „Неофит Рилски“, притежава също магистърска степен по финанси от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и по история от Нов български университет. Защитил е дисертационен труд за докторска степен по наказателен процес в Югозападен университет „Неофит Рилски”. Преподавател по „Наказателелно-процесуално право“ и „Данъчни нарушения и наказания“ в същия университет между 2010 г. - 2023 г.

В  периода 2015 г. – 2021 г. е бил заместник-председател на Патентно ведомство на Република България. От 2016 г. до 2021 г. Сукалински е член на Съвета по европейски въпроси и ръководител на Работна група „Закрила на интелектуалната и индустриалната собственост”. Бил е административен директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД. От 2008 г. до 2015 г. е адвокат в Адвокатска колегия – Благоевград, а от юли 2023 г. до момента е съдия в Районен съд Разлог.


По публикацията работи: Ива Сеизова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Във втория ден от Страстната седмица поглед към страстите, които ни поднасят нашите политици преди поредните предсрочни избори - разговор с политолога Атанас Радев. Поглед назад в историята. Можем ли да говорим за подобен аналог в историята на България - за шести избори за Народно събрание за три години? – Анализ на историка проф. Милко..

публикувано на 30.04.24 в 08:30

Мобилен пункт за опасни отпадъци в Перник

И тази пролет перничани ще имат възможност да предадат опасни домакински отпадъци в специален събирателен пункт. Той е мобилен и днес /30 април/ за седми пореден път ще бъде в Перник.   От община Перник призовават домакинствата да се възползват от услугата. С предаването на опасните отпадъци в мобилния пункт ще се ограничи попадането им в общите битови..

публикувано на 30.04.24 в 07:54

Значителна облачност във вторник

Днес над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна и на много места в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд, в източните райони ще са значителни по количество. Над Югозападна България преди обяд ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми...

публикувано на 30.04.24 в 05:38

Новият затвор без решетки в Самораново бе представен публично

Новият комплекс в с. Самораново, който включва пилотен затвор без решетки по норвежки образец, преходни отделения, център за обучение на затворническите служители и др. бе представен публично днес, 16 месеца след първата копка на строежа.  „Чувствам се изключително горда, че можем да покажем реалните резултати от съвместния ни проект с Норвежкия..

публикувано на 29.04.24 в 18:54

Цвета Рангелова: Борим се за второто място

Цвета Рангелова е водач на листата на партия „Възраждане“ в Първи МИР Благоевград на предстоящите избори на Народно събрание. На пресконференция днес тя представи останалите кандидати за народни представители и коментира актуални местни теми. „Борим се за второто място. Приканвам всички жители на област Благоевград да бъдат по-активни,..

публикувано на 29.04.24 в 15:39

Откриха Общностен център в Благоевград

Кметът Методи Байкушев откри Общностния център на ул. „Свобода“ в Благоевград.  Градоначалникът пожела на добър час, с много успехи и мечти да се ползва новата придобивка, като благодари  освен на строителя и екипа, и на предходния кмет Илко Стоянов, при когото започнал проектът.   Отец Петър Стефанов направи водосвет и благослови..

публикувано на 29.04.24 в 14:46

Димо Дренчев оглави листата на „Възраждане” в Перник

Настоящият депутат Димо Дренчев оглавява кандидатската листа на „Възраждане” в Перник за предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори. Тя е изцяло партийна и включва седем кандидати за народни представители. Партия „Възраждане” влиза с чиста съвест в предстоящата надпревара, каза при представянето на листата водачът й Димо Дренчев, който е и..

публикувано на 29.04.24 в 13:42