Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съкратените работници от бургаската корабостроителница отново излязоха на протест

Снимка: БГНЕС

Съкратените работници от корабостроителницата в Бургас отново излязоха на протест. Те определиха вчерашната им среща с ръководството като хвърляне на прах в очите и заблуда.

Няма законова пречка Бургаски корабостроителници да продължат дейността си. Така от община Бургас отговориха на твърдението на директора на завода Деян Маринов, че има промяна  в устройствения план, и че на терена на предприятието се предвижда строителство на мол, къщи и вили. От администрацията подчертават, че в градоустройственото решение са предвидени всички необходими инфраструктурни съоръжения за работа на предприятието.

След този развой на събитията работниците се почувстваха излъгани. Трябва да се назове бившето ръководство и да им се търси отговорност, подчерта досегашният директор "Търговия и маркетинг" Веселин Капов:

Това са Димитър Кимрянов и Орлин Хаджиянков. Техните подписи стоят върху всички договори за кредити. След Кимрянов беше Живко Демирев, назначен като прокурист, също вписан в търговския регистър. Първите му стъпки бяха такива.  Да се започне масово рязане на оборудване от завода за скрап.

Работниците ще настояват за нова среща между тях, изпълнителният директор на бургаското предприятие, кметът и областният управител.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44