адв. Димитър Вълчев (вдясно) и д-р Бойко Миразчийски, при предаването на дарението.

И българи в чужбина помагат на УМБАЛ Бургас

Няколко дарения от българи, живеещи в чужбина, са получени в УМБАЛ Бургас. Последното бе предадено от адв. Димитър Вълчев, който изпълнява волята на свой клиент. Клиентът му Антон Кабадов от дълги години живее в Германия, има собствен бизнес там и..

публикувано на 06.04.20 в 17:37
Иван Кузманов

Иван Кузманов дари средства за Спешния център в УМБАЛ - Бургас

11 хиляди лева е поредното дарение на земеделския производител Иван Кузманов от Русокастро. Средствата са предназначени за работещите в Спешния център в Бургаска болница. Дарителят настоява парите да бъдат раздадени на лекарите и медицинския персонал като..

публикувано на 06.04.20 в 16:54

Гледаме онлайн откъси от хитови представления на Народния театър

Откъси от 10 от най-хитовите си, присъстващи в актуалния репертоар, спектакли, ще излъчи онлайн в рамките на повече от месец Народният театър „Иван Вазов”. Представленията ще могат да се гледат от 6 април до 3 май 2020 г. на стрийминг в..

публикувано на 06.04.20 в 15:12
Ангелина Митева

Родилки в извънредно положение: Спокойни сме, благодарим на УМБАЛ Бургас

Положението е извънредно, но раждане не можеш да отложиш. В УМБАЛ Бургас се чувстваме спокойни, всичко с нас е наред и искаме да благодарим на целия персонал за отзивчивостта и вниманието , разказаха днес Ангелина Митева и Кристина Димитрова...

публикувано на 06.04.20 в 15:09

Тестовете за коронавирус в Бургас са на изчерпване

Бургас изпитва остър дефицит от антигенни  и антителни бързи тестове, както и на генетични PCR тестове. Наличните количества са на изчерпване и ще са достатъчни едва за 2 дни. Това стана ясно днес от заседанието на Общинския кризисен щаб. За..

публикувано на 06.04.20 в 14:57

"Булевард Демокрация" на 6 април

Темата  ни днес  е как се справят висшите училища в създалата се ситуация. Повече от десет години в Бургаския свободен университет  използват платформи за дистанционно обучение, в които са качени всички лекции. От всеки край на света, по всяко време..

публикувано на 06.04.20 в 14:49

В кутии за дарения се събират средства за семейство от Ясна поляна

Жители на община Приморско създадоха бърза организация и помагат на семейство Георгиеви от Ясна поляна, което останаха без дом след пожар. Той унищожи покрива на къщата им, мебели и техника. Тя е напълно негодна за обитаване, строена е преди около 100..

публикувано на 06.04.20 в 14:18

Задоволително е състоянието на пациентите с коронавирус в Сливенската болница

Задоволително остава състоянието на осемте пациенти с коронавирус, приети за лечение в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен. Данните са от Националната информационната система на Министерството на здравеопазването, които бяха..

публикувано на 06.04.20 в 14:12

Бургазлия благодари на полицията заради намерено колело

Благодарствено писмо получи бургаската полиция от собственик на откраднат велосипед. Колелото е намерено от служители от Четвърто Районно управление в Бургас. „Бих искал да споделя своите изключителни впечатления от професионализма на..

публикувано на 06.04.20 в 13:41
Снимката е илюстративна

Храни за между 60 и 130 лв. ще получат нуждаещи се бургазлии

Хранителни продукти за между 60 и 130 лв. ще бъдат раздавани в Бургас. Те ще бъдат закупени със средства от създадения Общински социален фонд. Комисията по социални въпроси към общинския съвет днес представи критериите, по които ще..

обновено на 06.04.20 в 13:38