Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бърз фатален край от кучешка тения в Кърджалийско

Снимка: БГНЕС

Млад мъж от кирковското село Шопци почина за минути от кучешка тения. 23-годишният Ремзи Хасан не се чувствал добре през последните дни, а снощи състоянието му рязко се влошило. Според лекарите починалият се е заразил преди най-малко седем години. 

Кметът на селото Ахмед Мюмюн обясни, че мъжът не е отглеждал кучета, затова местните хора се притесняват от нови случаи на болестта. Данните показват, че Кърджалийска област е на трето място в страната по брой на заразени от кучешка тения след Сливен и Ямбол.

Заради случая с починалия мъж независимият общински съветник от Кърджали д-р Марин Мухтаров ще извърши на собствени разноски изследвания за кучешка тения на жителите на село Шопци. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44