Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев: Желанията на студентите, окупирали СУ, не са обърнати към парламента или правителството

Сергей Станишев
Снимка: БГНЕС

Като окупация срещу знанието определи новата блокада на Софийския университет "Климент Охридски" лидерът на БСП Сергей Станишев. В Бургас, където участва в общинска конференция на партията, той каза, че част от исканията на 20-ината, според него, студенти са нелепи и те не изразяват позицията на мнозинството от учащите. Станишев поясни, че желанията на окупиралите СУ не са обърнати към парламента или правителството.

За устройствения план на Царево, Станишев повтори, че БСП ще иска гаранции от министерствата и институциите, че Страджа няма да се превърне във  втори Слънчев бряг. Според него, има бързане да се свали правителството:

За първи път държавата, от много години насам, започва годината на чисто с бизнеса. Практически цялото ДДС е разплатено. Държавата отлепва от дъното! За това е цялото това бързане, защото целта е не просто да се свали правителството, а да се свали бързо, за да се пречи на нормалното функциониране на държавата.

Няколко бургазлии посрещнаха Сергей Станишев с викове и с плакат "Сергей, ти си предател за България". Лидерът на БСП не отговори дали е взел решение да оглави евролистата и подчерта, че това е въпрос от компетенциите на националния съвет и на номинациите по места-. Общинската конференция на партията в Бургас ще предложи той да е водач на листата за предстоящите избори.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44