Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Адемов ще иска увеличение на всички социални плащания

Хасан Адемов
Снимка: БГНЕС
Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов обяви, че ще настоява за увеличение на всички социални плащания.  

Всички параметри в социалната политика, включително за майчински, детски и така нататък имат нужда от актуализиране всяка година, така че не можем да отделим една мярка и да я поставим на други мерки. При всички положения ще търсим баланс за възможности на бюджета и ще търсим актуализиране на всички плащания. Разчитаме на това икономиката да се раздвижи през тази година. Първите симптоми още в началото на годината са обнадеждаващи, защото след първите три месеца отбелязваме 42 хиляди заети в реалния сектор.

Това според Хасан Адемов е знак, че бизнесът отлепва от дъното. Той не се ангажира какво увеличение ще иска за социалните плащания.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44