Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбиха печатница за фалшиви пари на фалшификатор - рецидивист

Снимка: БГНЕС

Полицията в Бургас разби печатница за фалшиви пари в село Черни връх, община Камено. От частна къща са иззети компютърна конфигурация и принтер-скенер, чрез които са изготвени парични знаци с номинал 10 лева, съобщи директорът на бургаската полиция комисар Милен Димитров: 

Засечено е разпространение на неистински банкноти от 20 лева на територията на Несебър. Установен е извършителят на това разпространение. Проведени са необходимите процесуално-следствени действия, в резултат на които е установена печатницата, в която се печатат - това е една къща в село Черни връх, и в момент на отпечатване на банкноти номинал 10 лева са задържани и останалите лица, съпричастни към тази престъпна дейност, като намеренията на лицата са били с тези фалшиви, неистински банкноти да се закупуват в кампанията по изкупуване на животни в селата. 

При акцията са засечени 70 броя заготовки за 10-левови банкноти. Те са били сканирани и в последствие им е бил добавен цигарен бандерол, за да се симулира разноцветността на лентата. Ментетата не са имали воден печат, уточниха от полицията.

Организатор на нелегалната печатница е 50-годишният Димитър Георгиев. Мъжът е излежал присъда в Бургаския затвор за фалшифициране на пари. Пуснат е през януари.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44