Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава да издирването на близките на загиналата в Хасковско жена

| обновено на 25.04.14 в 17:15

Полицията откри мъртвото тяло на жена близо до язовира в село Винево, съобщи Ангел Цанков от Областната дирекция на МВР в Хасково. Водолази продължават да издирват останалите членове на семейството, което снощи е пътувало от село Винево след 22.00 часа, когато в района е валял обилен дъжд. В автомобила са били мъж, жена, тяхната дъщеря и 4-годишната им внучка. Тази сутрин в близост до моста е бил открит смачкан лекият автомобил. Съоръжението е полуразрушено от придошлата вода.

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер каза, че Общината е кандидатствала два пъти по проекти за ремонт на моста, но така и не е успяла да ги спечели.

В Кърджали са потресени от новината за изчезналото във водния ад край село Винево семейство. Близки и колеги не могат да повярват, че стихията е отнесла колата, в която четиримата са пътували - баба, дядо, тяхната дъщеря и 4-годишният й син Мерт. Според запознати късно снощи семейството се е връщало от Винево към Кърджали след гостуване при роднини заради смъртен случай.

Вестта за трагедията първи научил директорът на гимназията в Черноочене Иван Стайков, разпознал тялото на бабата. Ресмие Рамадан е преподавала на второкласници в училището. Съпругът й Мюмюн доскоро е бил учител в Селскостопанския техникум в Кърджали, но бил съкратен. Дъщеря им Ширин е един от най-младите лекари в местната болница. Наскоро е спечелила специализация по кардиология към Пловдивския медицински университет и всеки момент е трябвало да започне стажа.

Заради обилните валежи почти в цялата област Кърджали има наводнени домове, най-тежка е ситуацията в село Люляково. Очевидци съобщават и за нови активизирани свлачища по пътя от Кърджали за гръцкия град Комотини през прохода Маказа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44