Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18-годишен ученик е задържан за двойното убийство в Джебел

Снимка: БГНЕС

18-годишен ученик е задържан за двойното убийство в Джебел. Той е привлечен като обвиняем за умишлено умъртвяване на 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда, извършено по особено жесток начин. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура в Кърджали.

Ученикът Мерт Мехмед е задържан малко след полунощ и е приведен в следствения арест за срок от 72 часа. Местните хора коментират, че Мерт и убитата Джейлян са били близки приятели, а убийството на майката и детето е извършено заради пари. Родителите на жената от дълги години са в германия и изпращали много средства, за да живеят добре дъщеря им и внучката им. Мерт бил наркозависим и изглежда се е нуждаел от пари. Вероятно убийствата са станали в момент на пристъп. 
Според неофициална информация Мерт е направил признания и заявил, че влязъл с брадва през терасата, като първо убил майката, а после и детето. Дни преди убийствата Мерт е сменил снимката в профила си във Фейсбук с гола стена, на която пише "Няма справедливост, няма мир", а месец по-рано е написал "Господи, дай ми търпение, защото, ако ми дадеш сила, ще ги избия всичките". 
Днес следобед ще бъде погребението на Джейлян и малката Джейда. То ще е в кирковското село Старово, където живеят баба й и дядо й. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44