Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави за постоянно в ареста обвинения за двойното убийство в Кърджали

Окръжният съд в Кърджали остави за постоянно в ареста 18-годишния Мерт Мехмед, обвинен за двойното убийство на младата майка и нейната 7-годишна дъщеря в Джебел.

Искането беше внесено от окръжния прокурор Светлозар Лазаров с мотива, че задържаният вече има една присъда и висящи досъдебни производства и може да се укрие или да извърши други престъпления. Мерт Мехмед се яви в съдебната зала със служебен защитник, който не оспори исканата от прокуратурата мярка.

Пред съдията момчето заяви, че не помни нищо от нощта на убийството, но съжалява за извършеното деяние.
Каза още, че задържането му под стража е в негова полза. Пред журналисти той призна, че е използал марихуана. Сега осъзнава какво е направил и според него това е много погрешно. Пред камери и микрофони Мерт беше лаконичен. На въпрос какво наказание заслужава каза, че съдията ще го определи.

  И двете страни по делото обявиха, че няма да протестират решението на съда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44