Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава оценката на щетите от наводненията в Бургаска област

Димитър Николов
Снимка: БГНЕС

Продължава оценката на щетите в Бургаска област. На около 1 милион лева възлизат изчисленията в община Царево. 

Най-засегнати в Царево са селата Бродилово и Кости, където улиците са с отнесена настилка и са се превърнали в дерета. Десетки са наводнените къщи. И от този дъжд пострадаха домакинства в село Паничарево, Ясна поляна и Веселие в община Приморско. Във Веселие няма и вода, тя се доставя с водоноски, защото помпите не работят. Кметът Димитър Германов алармира, че общината вече няма финансов ресурс да се справя след третото поред наводнение.

От община Бургас търсят доброволци, които да се включат в екипите за отстраняване на щетите след бедствието. В момента най-голяма нужда имат хората от местността "Черниците", Ченгене скеле, манастира в местността "Аязмото", призова кметът Димитър Николов.

40 човека е минимално, ако има хора, които проявят желание да ни съдействат с доброволен труд, ще им бъде осигурено облекло, ще им бъде осигурена възможност за помощни материали за съдействие за почистването, обясни Николов.

Язовирите и водоемите в община Бургас са под 24-часово наблюдение. Нивото на язовира в Маринка е в нормални граници. Проблемен остава един от язовирите в Извор, който е със спукана стена.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Бургас се нуждае от поне 40 доброволци за справяне с последиците от наводненията

Поне 40 доброволци са необходими на община Бургас за справяне с последиците от наводненията. Екипите на администрацията не достигат за работата в рибарското селище Ченгене скеле, където няма ток, и в местността Черниците. Вода няма в село Извор. В селото..

обновено на 27.10.14 в 15:21

Отмениха бедственото положение в Бургаско

Бедственото положение в Бургаска област се отменя, считано от 9 часа тази сутрин. Кризисният щаб не се е събирал, тъй като положението в областта вече се нормализира, съобщи областният управител Павел Маринов. Дъждовете са спрели, водите на реките спадат,..

публикувано на 27.10.14 в 09:08
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44