Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът гледа делото "Гранити" за убийството на сливенския бизнесмен Стоян Стоянов

Апелативният съд в Бургас ще гледа знаковото дело "Гранити" за убийството на сливенския бизнесмен Стоян Стоянов.

Присъдите по 18 години затвор за извършителя Стоян Петров и за помагача и съучастник Стоян Колев се протестират от прокуратурата в Бургас, като държавното обвинение иска да бъдат завишени на доживотен затвор без право на замяна. Прокурорите искат и Станислав Михайлов, Галин Костов и Нено Стоянов да бъдат признати за виновни по повдигнатите им обвинения в подбудителство и помагачество при отвличането и убийството на Стоянов.

Окръжният съд определи през юни тази година, че те са невинни и ги оправда. Заради това решение на магистратите още тогава прокурорът Ангел Георгиев обяви, че ще протестира:

Не съм съгласен както с размера, така и с оправдателните диспозитиви за другите лица. Не го очаквах и затова ще подам протест. Не мога да си го обясня.

Частните обвинители граждански ищци  също настояват за осъдителни присъди за тримата, сочени за поръчители и подбудители на престъплението. Жалби са внесени и от осъдените Петров и Колев.

Собственикът на фирмата за строителни материали "Гранити" Стоян Стоянов бе отвлечен и убит на 6-и март 2008-а година, а соченият от прокуратурата мотив е имотни интереси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44