Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голямо великденско хоро ще се извие на централния площад в Поморие

Снимка: БГНЕС

Голямо великденско хоро ще се извие на централния площад в Поморие. Проявата се организира за 5-та поредна година и в нея се включват танцови клубове в общината, жители и гости на града. 

Над 200 души се очаква да се хванат на хорото като най-малкият участник тази година ще е 9-месечната Владимира, за която е ушита специална народна носия. Идеята е да напомним за традицията и магията на българския фолклор, разказва директорът на общинския детски комплекс "Поморие" Анета Данаилова: Центърът на Поморие ще се преобрази, рисувайки пъстроцветна картина благодарение на пищните багри на българските национални костюми, темпераментните българска народна музика и танци. В никакъв случай не смятаме, че това трябва да е показно. Напротив, правим го наистина с идеята, че трябва да запалим хората да почитат българското. Още повече, че Великден е изключителен празник. Възкръсването на Христос е най-великото събитие в историята на човешкия род. Смятам, че трябва това да се почита.

Празникът започва в 11.30 часа на площад "Свети Кирил и Методий" в Поморие. Преди това на централната улица ще бъде открита изложба на Великденски обредни хлябове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44