Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо хиляда туристи се очаква да се включат в 12-ото издание на Фестивала на зелениката край странджанското село Визица

Снимка: www.strandja.bg

Близо хиляда туристи се очаква да се включат в 12-ото издание на Фестивала на зелениката днес и утре, в местността "Свети Илия" край странджанското село Визица. Проявите са посветени на 20-ата годишнина от създаването на природен парк "Странджа". 

Палатков лагер под звездите, въжен лифт за малки и пораснали деца и йога на хамак са сред интересните предложения на фестивала. Сред новите акценти е провеждането на спортен маратон в планината, каза директорът на парк "Странджа" инж. Владимир Димитров:

Дългата дистанция ще бъде около 25 км по горски пътища. За по-начинаещите, както и за децата, сме предвидили къса дистанция от 5 км.

За любителите на планинските разходки ще бъдат представени два нови туристически маршрута. Единият е Пътят на Зелениката край село Кондолово. Той се изминава за три часа, съобщи експертът в парка Мария Патронова:

Дължината му е само 4 км. и е подходящ за всякакви възрасти. По маршрута има изградени много интересни модули за преживявания, които ни дават възможност да се запознаем с над 20 вида растения и животни на територията на парка. 

Другият нов маршрут представя хищниците в Странджа и е в района на село Заберново. Във фестивала, който продължава и в неделя, са включени още кулинарни конкурси, демонстрации на занаяти и фолклорни надигравания. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44