Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК раздаде хранителни пакети на социално слаби в Бургас

Снимка: БГНЕС

100 социално слаби бургазлии получиха хранителни пакети от БЧК - Бургас. Продуктите са дарени по време на благотворителната кампания "Дар за Великден", проведена за поредна година от местната червенокръстка организация. 

Храните в кампанията бяха предоставени от местни фирми, а част от продуктите са закупени със средства, дарени от бургазлии в специални благотворителни кутии, съобщи директорът на БЧК - Бургас Виолета Радева:
Местният бизнес успяха да дарят 150 броя консерви русенско варено, 50 килограма боб, 100 броя лютеница, 40 килограма макарони, 189 килограма месо, също 150 броя козунаци и 300 броя хляб. Тези средства, които ние събрахме, са на стойност над 500 лева и с тях успяхме да закупим боба, русенското варено, лютеницата и макароните. И това е благодарение на подкрепата на гражданите на град Бургас. Те подкрепиха тази кампания и оставиха своето ресто в касичката, разположена в търговската верига.

По повод Възкресение Христово от БЧК в Бургас организираха и тържество "Шарено яйце" за деца от социални институции. Малчуганите получиха подаръци и великденски лакомства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44