Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нанков: Дискотеките на Какао бийч са законни

Николай Нанков
Снимка: БГНЕС

Има констатирани нарушения по трите плажа в Слънчев бряг, свързани с изграждането на незаконни обекти. Това е показала проверка на регионалното министерство, след сигнал на вицепремиера Симеонов. Това каза в Поморие ресорният министър Николай Нанков.  Ще уведомя министър Ангелкова за нарушенията, обясни той и уточни

„Отделно, имаме хотел, бившата „Амфора“, там имаме незаконно изградена ограда, с която е ограден паркинг, прилежащ към хотела. В пространството към него имаме незаконно изграден паркинг и алея за достъп. Така известните заведения, които попаднаха и в общественото внимание, те са абсолютно законни. Там нямаме превишения на нормите. Те са преместваеми обекти, съгласно утвърдените схеми за тяхното разполагане. Точно за петте обекта, на Южния плаж, при тези обекти няма нарушения“

Докладът и снимковият материал с обектите официално ще бъде разгледан в министерството в понеделник, обясни Нанков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Въоръжен грабеж е извършен тази нощ на кметството на Шивачево (обновена)

Въоръжен грабеж е извършен тази нощ около 3.00 часа в сградата на кметството на Шивачево. Задействана аларма е издала крадците. Д вама са стреляли срещу отзовалия се на алармата охранител. Това съобщиха от Районна прокуратура Сливен, където вече се води досъдебно производство за грабеж. По първоначални данни охранителя не е отвърнал на стрелбата...

обновено на 28.05.24 в 15:06

Задържаха рецидивист

50-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Бургас е задържан от полицията, съобщи Областната дирекция на МВР. Установено е от разследващите, че е извършил 7 кражби в бургаския к-с „Братя Миладинови“ от октомври миналата година до момента: - 11/12.10.2023 год., чрез взломяване на катинар на избено помещение в бл. 60 в ж.к. „Братя Миладинови“ отнел..

публикувано на 28.05.24 в 09:14

Откриха канабис в частен дом

74 свивки с канабис,  с общо тегло около 40 гр., укрити в различни тайници в частна къща в кв. “Победа”, бяха открити от служители на участък “Победа” към Първо Районно управление - Бургас.   Полицаите са извършили претърсване в частния дом, разположен на ул. “Крайна” и обитаван от 51-годишна жена от Бургас. На различни места - в кутия от крем за..

публикувано на 28.05.24 в 07:15
Отец Иван Янков (архив)

Църквата на отец Иван Янков в Сливен отново е ограбена

Църквата на познатия от протестите срещу избора на нов Сливенски владика отец Иван Янков в квартал "Речица" бе осквернена и ограбена за пореден четвърти път. Крадците са влезли през прозореца на храма и са взели суми събирани от дарения. Той коментира, че може да се лансират много версии, но очаква полицията да достигне до крадеца и тогава ще стане..

публикувано на 27.05.24 в 13:07

Горя павилион за сладолед в Свети влас

На 25 май около 23:10 часа е получен сигнал за горящ търговски обект за сладолед, на кръстовището на улиците "Рибарска" и "Морска" в Свети влас, собственост на 54-годишен мъж от града.  Огънят е потушен от един противопожарен екип.  При извършения оглед са намерени и иззети обгорели медни кабели, завършващи в единия си край с топилки, като..

публикувано на 27.05.24 в 09:15

Бургазлия загина в катастрофа край Горно Ябълково

74-годишен бургазлия загина след като катастрофира самостоятелно в района на село Горно Ябълково /общ. Средец/.  Инцидентът е от 26 май около 7:10 часа.  Мъжът е шофирал с несъобразена със състоянието на пътя скорост. При спускане и навлизане в десен завой, той се блъска в крайпътно дърво. Мъжът загива на място.  По случая е..

публикувано на 27.05.24 в 08:43
архив

Ремонтират фуга на АМ "Тракия" до Кермен, шофирайте внимателно

До 11 ч. днес движението се осъществява в едната лента при км 263 на АМ „Тракия“ при моста на с. Кермен, област Сливен в посока София, съобщават от АПИ.  Причината е ремонт на дилатационна фуга.  Ще се затварят поетапно първо аварийната и активната лента, след което изпреварващата лента.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

публикувано на 24.05.24 в 09:56