Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мевлют Чавушоглу: Реформите, свързани с кандидатурата на Турция за членство в ЕС, стават приоритетни

Мевлют Чавушоглу
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Реформите, свързани с кандидатурата на Турция за членство в Европейския съюз, стават приоритетни за правителството в Анкара, заяви външният министър Мевлют Чавушоглу. Още трима членове на правителството подкрепиха тези намерения.

Турският първи дипломат увери, че пълноправното членство остава цел на страната му и че продължават усилията за подновяване на преговорите по Митническия съюз между ЕС и Турция. Анкара също така работи за отпадане на визите за нейни граждани.

От своя страна правосъдният министър Абдулхамит Гюл заяви, че Турция ще работи за ускоряване на правосъдието и засилване на управлението.

Берат Албайрак, на когото са поверени турските финанси, анонсира, че през следващата седмица ще посети Великобритания, а след това и Германия. Той изтъкна подкрепата, която Турция е получила от редица европейски страни след началото на търговски конфликт със Съединените щати. Светът преживява турбуленция с център в Съединените щати, добави той.

Албайрак обеща, че 2019 г. ще бъде година на борба с инфлацията.

Турция остава напълно лоялна към подписания на 18 март 2016 г. протокол с Брюксел за спиране на нелегалната емиграция, посочи пък вътрешният министър Сюлейман Сойлу.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44