Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас потвърдиха 4-годишна ефективна присъда на шофьор, убил дете на пътя

Бургаският апелативен съд потвърди четиригодишната ефективна присъда на шофьора, който преди година блъсна и уби на място 16-годишен ученик на пешеходна пътека до созополското село Атия.

Апелативният съд споделя изцяло извода на Окръжния съд, че настъпилото произшествие е по изключителна вина на шофьора Кирил Георгиев. Той е управлявал автомобила си с превишена скорост - 95 км/час при разрешена 60 км/час. Вещите лица са констатирали, че ако той се е движил с указаната скорост, е имал възможност да види пресичащия младеж и да намали или да спре колата си и така е нямало да се стигне до фаталния удар. Въпреки наличието на смекчаващи вината обстоятелства, като чистото му съдебно минало, трудова и семейна ангажираност, изразеното от подсъдимия съжаление и разкаяние съдиите приемат, че деянието се отличава с изключително висока степен на обществена опасност. Освен ефективното наказание от 4 години, Кирил Георгиев е лишен и от право да управлява автомобил за 5 години. Решението на Апелативния съд в Бургас подлежи на обжалване пред ВКС в 15-дневен срок.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44