Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Манол Тодоров: Странджанският манов мед трябва да се рекламира

Снимка: manovmed.bgПетте странджански общини да заделят пари за реклама на мановия мед. За това призовава Манол Тодоров, председател на браншовата организация на пчеларите. Трябва да популяризираме продукта, който вече е защитен от Европейската комисия, каза той пред БНР Бургас. 


"Да съчетаем висококачествения продукт "Странджански манов мед" като продукт в този регион в туризма. Благодарение на всичко това, което във времето ще се случи, защото аз съм убеден че ще има много туристи, които ще си оставят парите в Странджа. По този начин ще се повишат и доходите на обикновените хора. Това е голямата цел, това е голямата задача. Предлагам в градовете, които са общински центрове да има едно електронно  табло с постоянна информация за странджанския манов мед", допълни той. 

Друг вариант за реклама са билбордове, посочи Манол Тодоров. Всяка община може да отдели средства спрямо възможностите си, поясни той. 

Чуйте повече в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Показват проектите за туристическото лого на Бургас

Предложенията на участниците в конкурса за графична концепция на туристическия бранд "Бургас" ще бъдат показани  от 18.00 часа в  Морското казино. Проектът, който спечели конкурса, е на Невена Колева от София, която е носител на престижни отличия в сферата на графичния дизайн. Завършила е НХА.  Журито реши да поощри проектите на "ФОРМС" /K2Q/ -..

публикувано на 03.08.20 в 11:34

Уикенд туризмът е акцентът това лято в Созопол

Уикенд туризмът е акцентът това лято в Созопол. Това твърдят местни търговци, които очакват посетители по главната улица на морското градче. Българите са основните гости, а оценката на магазинерите е в зависимост от това кой какво продава: „Сезонът върви много зле. Движение има, но е временно. Ден –два и след това се приключва, няма..

публикувано на 03.08.20 в 08:54

Обединение "Бъдеще за туризма" ще протестира отново във вторник

Туроператори, туристически агенти и екскурзоводи, членове на обединение „Бъдеще за туризма“, отново ще протестират пред Министерски съвет на 04.08.2020 г. от 11:00 ч. Тогава изтича едноседмичният срок за изпълнение на техните искания, едно от които бе среща с министър председателя Бойко Борисов. Настоява се още за финансово оздравяване на..

публикувано на 02.08.20 в 13:30

Няма да спират ТИР-овете през уикенда

Не се обсъжда възможността ТИР-овете отново да бъдат спрени от движение за уикенда. Това коментира пред БНР-Бургас началникът на АПИ Георги Терзийски. Чисто икономически причини доведоха до това да ги пуснем за движение и през почивните дни, каза той и добави: В момента няма забрана за тежките камиони в почивните дни, поради нашия ангажимент..

публикувано на 01.08.20 в 17:47

Ще бъде създаден Консултативен съвет по туризъм

Под ръководството на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова ще бъде създаден Консултативен съвет по туризъм. Неговата цел е да изработи план за действие за зимния сезон и стъпки за успешен следващ летен сезон. „Искам да начертаем заедно малките и работещи такива – за година, след това за още една и спрямо постигнатото, да намираме..

публикувано на 31.07.20 в 17:11
архив

Туроператорите вече могат да подават документи за държавната субсидия

Туроператорите вече могат да кандидатстват за държавната помощ от 35 евро. Всички необходими документи, както и насоки за подаване на заявления са качени на официалния сайт на Министерството на туризма. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в Слънчев бряг.  Изключително важно е тази мярка да подпомогне освен..

публикувано на 30.07.20 в 16:58

Украинските туристи ще пътуват за България също при облекчени условия

Очакваме да бъде издадена заповед за облекчаване влизането на украински туристи в България, защото тази страна има потенциал за голям приток на посетители у нас и повече приходи за сектора. За тях предвиждаме да отпадне изискването за представяне на 72-часов ПСР тест. Това заяви при посещението си в Слънчев бряг вицепремиерът по икономическата  и..

публикувано на 30.07.20 в 16:54