Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

21 електронни услуги могат да бъдат ползвани чрез каталога на Апелативния съд

temida

Над 90% от съдиите и служителите в Апелативния съд в Бургас са тествани с бързите  тестове за COVID - 19. Резултатите са отрицателни. Това съобщи административният ръководител съдия Деница Вълкова.

Материалната база позволява присъствената форма на работа-всеки съдия има  самостоятелен кабинет,  в деловодство се влиза по двама. Има деловодства, в които разстоянието между служителите е 4 метра. Когато съдия работи дистанционно от  него също се  изисква срочно постановяване на актовете.

Съдебната охрана е на първа линия  при достъпа на гражданите. Определено е помещение за изолиране при необходимост, засилен е контролът.

21 електронни услуги могат да бъдат ползвани чрез  каталога на Апелативния съд в Бургас. Присъствените заседания са само в  първа зала, която е  оборудвана с паравини и  с последно поколение въздухопречиствател. Осигуряват  се бактерицидни лампи.

Електронно призоваване за делата и процесуални действия чрез видеовръзка осигуряват дейностите  в пълна степен  и без проблеми.

От Апелативния съд поясняват:  Препоръчваме на адвокатите, които трябва  да се запознават с много обемни дела, да заявят часа си за посещение в съответното  деловодство, не можем да допускаме повече от двама . Има такива деловодства и съдилища, в които не може да бъде допуснат повече от един.

Звукова уредба пред входа приканва гражданите за конкретно съдебно заседание.

Електронно правосъдие показа, че има своята полезност. Чрез  законодателни промени видеоконферентните връзки могат да се използват   като редовен способ за провеждане на разпит на свидетели, обвиняеми и подсъдими, изслушване на вещи лица и страни по делата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Отец Иван Янков (архив)

Църквата на отец Иван Янков в Сливен отново е ограбена

Църквата на познатия от протестите срещу избора на нов Сливенски владика отец Иван Янков в квартал "Речица" бе осквернена и ограбена за пореден четвърти път. Крадците са влезли през прозореца на храма и са взели суми събирани от дарения. Той коментира, че може да се лансират много версии, но очаква полицията да достигне до крадеца и тогава ще стане..

публикувано на 27.05.24 в 13:07

Горя павилион за сладолед в Свети влас

На 25 май около 23:10 часа е получен сигнал за горящ търговски обект за сладолед, на кръстовището на улиците "Рибарска" и "Морска" в Свети влас, собственост на 54-годишен мъж от града.  Огънят е потушен от един противопожарен екип.  При извършения оглед са намерени и иззети обгорели медни кабели, завършващи в единия си край с топилки, като..

публикувано на 27.05.24 в 09:15

Бургазлия загина в катастрофа край Горно Ябълково

74-годишен бургазлия загина след като катастрофира самостоятелно в района на село Горно Ябълково /общ. Средец/.  Инцидентът е от 26 май около 7:10 часа.  Мъжът е шофирал с несъобразена със състоянието на пътя скорост. При спускане и навлизане в десен завой, той се блъска в крайпътно дърво. Мъжът загива на място.  По случая е..

публикувано на 27.05.24 в 08:43
архив

Ремонтират фуга на АМ "Тракия" до Кермен, шофирайте внимателно

До 11 ч. днес движението се осъществява в едната лента при км 263 на АМ „Тракия“ при моста на с. Кермен, област Сливен в посока София, съобщават от АПИ.  Причината е ремонт на дилатационна фуга.  Ще се затварят поетапно първо аварийната и активната лента, след което изпреварващата лента.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

публикувано на 24.05.24 в 09:56

ВКС потвърди 4-годишна присъда на Апелативния съд в Бургас за контрабанда на хероин

Четиригодишна присъда за контрабанда на хероин, постановена от Окръжния съд в Ямбол и Апелативния съд в Бургас, потвърди Върховният касационен съд. Осъденият е молдовският гражданин Сергей Б., който бил хванат с близо килограм от наркотика при проверка на автомобил на граничния пропускателен пункт в Лесово на 17 април 2023 година. Внесеният от..

публикувано на 23.05.24 в 11:28

ТИР се обърна край с. Прилеп, пътят е затворен

ТИР се обърна след село Прилеп посока Шумен, съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас. Водачът, който е от молдовски произход, е пострадал леко. Пътят е изцяло затворен, а движението е пренасочено по прохода през Люляково към Айтос. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: Камчия - Съединение..

публикувано на 23.05.24 в 09:41
Снимката е илюстративна.

Хванаха управител на комплекс в Слънчев бряг да краде вода от противопожарен кран

Несебърската полиция хвана управител на комплекс в Слънчев бряг да краде вода от противопожарен кран, за да напълни басейна в почивната база в квартал Чайка, съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас. Проверката била направена по сигнал, получен вечерта на 22 май около 22:50 ч. Изпратените полицаи заварили 54-годишният управител да пълни басейна със..

публикувано на 23.05.24 в 07:43