Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турист от къмпинг край Созопол в Бургаската болница с Covid-19

Снимка: ЕПА/БГНЕС

41-годишен мъж е приет в реанимацията на Бургаската областна болница с потвърдена проба на  Covid-19. Той е пристигнал от София на почивка в къмпинг край Созопол. В момента състоянието му е стабилно, уточни Георги Паздеров от РЗИ:

"Снощи се е почувствал зле, в реанимация е в момента, на кислородотерапия и днес сутринта е една идея по-добре от вчера. На 41 години е.

Той се е почувствал зле още в София, пътувал е - на морето е дошъл, за да се лекува с чист въздух, и веднага неговият приятел, който е бил негов съсед всъщност на къмпинга, го е довел.

Направена е консултация с пулмолог, след което е направена рентгенография, след което е направена консултация с инфекционист, взета му е веднага проба PCR, приет е в Инфекциозно отделениеq в изолатора".

Приятелят на заразения с коронавирус, който го е закарал в Бургаската областна болница, е поставен под 14-дневна карантина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44