Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започна преобразяване на бившата Първа поликлиника в Бургас

Започна мащабният ремонт, който до три месеца ще преобрази напълно най-посещаваният в града Диагностично-консултативен център I или бившата Първа поликлиника. Клиниката се помещава в едното крило на УМБАЛ Бургас в ж.к. "Зорница".

На обекта днес присъстваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът по здравеопазване Йорданка Ананиева, управителят на ДКЦ I д-р Калина Ишкиева, представители на строителите и на Националния доверителен екофонд.

Сградата на ДКЦ I не е ремонтирана основно от десетилетия, поради което голяма част от мазилката на външната фасада е компрометирана. Помещенията в сутерена не се експлоатират отдавна и са в лошо състояние. Подобно е положението и по етажите на медицинското заведение. В нея от първи до четвърти етаж се разполагат регистратура, център по хематология, манипулационни, лекарски, специализирани и педиатрични кабинети.

Обновяването ще въведе всички необходими мерки за енергийна ефективност, като полагане на топлоизолация на външните стени и пребоядисване, демонтаж на старата покривна хидроизолация и смяната й с нова и ремонт на козирката на входа на медицинското заведение.

Реновирането на сградата е по проект на Община Бургас, финансиран от Националния доверителен екофонд /НДЕФ/, а реализирането му ще подобри значително топлоснабдяването и енергийната ефективност на сградата, както и условията за пациентите и медицинските работници.

След санирането на сградата, ремонтът ще продължи с пълно модернизиране и на педиатричните кабинети и чакалните към тя


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Сунгурларе организира кампания за д-р Димитринка Стоянова

Община Сунгурларе организира кампания за кръводаряване за д -р Димитринка Стоянова. Тя е приета в УМБАЛ - Бургас с остра бъбречна недостатъчност, за което е необходимо приливане на кръв.  Години наред тя се грижеше за здравето на жителите в община Сунгурларе. Нейната хуманитарна мисия е достигала до много хора в нужда. Сега тя има нужда от помощта..

публикувано на 31.07.20 в 14:13

УМБАЛ Бургас: Растат случаите на родителска небрежност

Растат случаите на родителска небрежност, които водят до риск за живота на децата. За това сигнализират медиците в УМБАЛ Бургас, на които се налага все по-често да търсят съдействието на органите за закрила на детето, полицията и прокуратурата. Само за последния месец те подават сигнали няколко пъти седмично. В единият от случаите майка на..

публикувано на 30.07.20 в 12:40
архив

Между 4 и 6% от хората в Бургаска област живеят с хепатит В

Между 4 и 6% от жителите на Бургаска област живеят с хепатит В. 9 от 10 души изобщо не знаят, че са носители на инфекцията. Безплатно изследване ще има довечера в Бургас по повод Световния ден за борба със заболяването. В национален мащаб  210 хиляди българи живеят с хепатит В, а над 80 хиляди са с хепатит С.  Това са вирусни заболявания,..

публикувано на 28.07.20 в 13:25

Бургас ще отбележи Световния ден за борба с хепатита

Бургас ще отбележи Световния ден за борба с хепатита с кампания за бързи, безплатни и анонимни изследвания за хепатит В и C. Кампанията ще стартира с пресконференция в Експозиционен център Флора, гр. Бургас, утре, 28.07, от 10.30 часа, в която ще участват Тодор Райков - председател на Управителния съвет на "Национална асоциация по превенция и..

публикувано на 27.07.20 в 12:13

Десет са вече футболистите от младежкия отбор на Ямбол с коронавирус

Десет са вече футболистите от младежкия отбор на Ямбол, дали положителни проби за коронавурус. 36- годишният им треньор също е позитивен. От последните направени изследвания на шестима играчи, едната проба е положителна, информираха от областния кризисен щаб. Двама контактни на младежи от футболния отбор, също са дали положителни PCR проби. Това са..

публикувано на 25.07.20 в 14:47

9 новозоразени с коноравирус в бургаска област

9  са новите случаи на заразени с коронавирус в бургаска област, в сливенски регион са  2, а в ямболски 7. 270 са  случаите на Covid-19 у нас при направени 5 963 теста за последните 24 часа. Починалите са осем, оздравелите са 221,  активни остават 4534 случая. Най-много нови  има отново в София - 55. 39 са  положителните проби в Пловдив и 26 в..

публикувано на 25.07.20 в 07:41

Стефан Касабов поема университетската болница „Дева Мария“

Хирургът д-р Стефан Касабов е новият управител на лечебното заведение. Негов заместник ще бъде анестезиологът д-р Христо Якимов. Д-р Касабов има над 30-годишен стаж като хирург. През 2012 година получава наградата „Лекар на годината“ за помощта, оказана на пострадалите при атентата на Летище- Бургас. Специализирал е спешна хирургия, а допълнителните му..

публикувано на 24.07.20 в 10:38