Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ВАП сезира Ангелкова и КЗП за проблеми по Черноморието

Снимка: БГНЕС

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на туризма Николина Ангелкова и председателя на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов за информации в медиите, че не се спазват изискванията при ползване на морските плажове и че се нарушават потребителски права.

Министър Николина Ангелкова ще проверява има ли ограничаване и затрудняване на свободния и безплатен достъп до плажовете и изпълнява ли се задължението за предоставянето на плажни принадлежности от концесионерите на цени не по-малко от 50 на сто от цените за сезон 2019 г. или от максималните цени по съответния договор.

Димитър Маргаритов пък трябва да извърши проверка събират ли се такси за услуги, цените на които не са предварително обявени по начин, видим и достъпен за потребителите.

За предприетите мерки и резултатите от тях Върховната административна прокуратурата трябва да бъде уведомена в законоустановения срок, пишат от държавното обвинение.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънчев бряг АД продава имот на Община Несебър за гимназия по туризъм

Общото събрание на акционерите в Слънчев Бряг АД одобри предложението за продажба на имот от 4 491 кв. м. Върху имота, който се намира в Слънчев бряг – запад, има сграда със застроена площ 3 032 кв. м, още една сграда с площ 153 кв. м, предназначена за склад, както и изпълнена детска площадка. Предстои  пряко договаряне с Община Несебър, в..

публикувано на 03.08.20 в 12:09

Показват проектите за туристическото лого на Бургас

Предложенията на участниците в конкурса за графична концепция на туристическия бранд "Бургас" ще бъдат показани  от 18.00 часа в  Морското казино. Проектът, който спечели конкурса, е на Невена Колева от София, която е носител на престижни отличия в сферата на графичния дизайн. Завършила е НХА.  Журито реши да поощри проектите на "ФОРМС" /K2Q/ -..

публикувано на 03.08.20 в 11:34

Уикенд туризмът е акцентът това лято в Созопол

Уикенд туризмът е акцентът това лято в Созопол. Това твърдят местни търговци, които очакват посетители по главната улица на морското градче. Българите са основните гости, а оценката на магазинерите е в зависимост от това кой какво продава: „Сезонът върви много зле. Движение има, но е временно. Ден –два и след това се приключва, няма..

публикувано на 03.08.20 в 08:54

Обединение "Бъдеще за туризма" ще протестира отново във вторник

Туроператори, туристически агенти и екскурзоводи, членове на обединение „Бъдеще за туризма“, отново ще протестират пред Министерски съвет на 04.08.2020 г. от 11:00 ч. Тогава изтича едноседмичният срок за изпълнение на техните искания, едно от които бе среща с министър председателя Бойко Борисов. Настоява се още за финансово оздравяване на..

публикувано на 02.08.20 в 13:30

Няма да спират ТИР-овете през уикенда

Не се обсъжда възможността ТИР-овете отново да бъдат спрени от движение за уикенда. Това коментира пред БНР-Бургас началникът на АПИ Георги Терзийски. Чисто икономически причини доведоха до това да ги пуснем за движение и през почивните дни, каза той и добави: В момента няма забрана за тежките камиони в почивните дни, поради нашия ангажимент..

публикувано на 01.08.20 в 17:47

Ще бъде създаден Консултативен съвет по туризъм

Под ръководството на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова ще бъде създаден Консултативен съвет по туризъм. Неговата цел е да изработи план за действие за зимния сезон и стъпки за успешен следващ летен сезон. „Искам да начертаем заедно малките и работещи такива – за година, след това за още една и спрямо постигнатото, да намираме..

публикувано на 31.07.20 в 17:11
архив

Туроператорите вече могат да подават документи за държавната субсидия

Туроператорите вече могат да кандидатстват за държавната помощ от 35 евро. Всички необходими документи, както и насоки за подаване на заявления са качени на официалния сайт на Министерството на туризма. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в Слънчев бряг.  Изключително важно е тази мярка да подпомогне освен..

публикувано на 30.07.20 в 16:58