Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При специализирана акция

Рекордно количество стоки менте задържаха в Слънчев бряг и Свети Влас (СНИМКИ И ВИДЕО)

Иззети са десетки хиляди артикула - дрехи, обувки, аксесоари

834 чувала с фалшиви стоки са иззети от търговски обекти в Слънчев бряг и Св. Влас при специализирана акция на ГДБОП и бургаската полиция. Тя се провела на 30 и 31 август, съобщиха на пресконференция в прокуратурата.  

"Това е количество без аналог, което задържаме за последните 15 години на територията на българското Черноморие! Иззети са десетки хиляди артикула - дрехи, чанти, обувки, аксесоари с надписи и лога на световни марки ", съобщи окръжният прокурор Георги Чинев. 


Акцията е проведена на 30 и 31 август, подобна е имало и в Горна Оряховица. Там са иззети над 80 чувала с фалшиви стоки, това посочи Никола Симов, началник отдел "Киберсигурност" в ГДБОП.

Образувани са 6 досъдебни производства на територията на Районна прокуратура - Бургас и едно в Горна Оряховица, по чл.172 от Наказателния кодекс. 


"Нарушителите са юридически лица и търговски дружества, които са наели съответното помещение за летния сезон за извършване на търговска дейност. Те използват стоки с марки без съответното разрешение, което се изисква по закон от притежателите на тези марки. Количеството е много голямо. Стоките са иззети. Наказанието за нарушителите, което е предвидено в закона, е от 1 до 6 години лишаване от свобода и глоба до 10 хиляди лева", посочи районният прокурор Мария Маркова.    

Работата на разследващите органи продължава. 


Видео:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Над 190 служители проверяват данъчните складове на "Лукойл" в 6 града

В данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" и "Лукойл България" започнаха проверки на съвместни екипи от служители на  Агенция "Митници", Националната агенция за приходите, ГДБОП, Главна дирекция "Национална полиция" – МВР и Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси". Общият брой на включените в операцията служители е над 190...

публикувано на 10.05.24 в 11:13

18-годишен украинец е с фрактура на ръката след катастрофа в Свети влас

18-годишен украинец е с фрактура на ръката след като автомобил го блъска в Свети влас, съобщават от полицията.  Случаят е от 9 май около 14:35 часа на кръговото кръстовище между улиците "Свети Власий" и "Раковина".  27-годишна украинка е шофирала автомобил, който отнема предимството и блъска момчето, което е управлявало ел.тротинетка.  Младежът е с..

публикувано на 10.05.24 в 09:00

Задържаха пистолети и патрони на МП Лесово

Служители от Митнически пункт Лесово задържаха два пистолета и патрони при проверка на товарен автомобил. Той е пътувал от Турция през Лесово към Германия, съобщи Агенция „Митници“. Проверката е извършена на 4 май.  Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД..

публикувано на 08.05.24 в 11:01

Задържаха шофьор с 4,25 промила на пътя Приморско-Созопол

42-годишен шофьор на товарен автомобил е задържан на пътя между Приморско и Созопол, съобщават от полицията. Той е спрян за проверка от  екип на Граничния полицейски участък в Царево. По техни данни, мъжът се е държал видимо неадекватно. Те поискали съдействие от екип на Районното управление в Приморско за тестване на шофьора за употреба на алкохол...

публикувано на 08.05.24 в 08:52

Полицията задържа няколко мъже за шофиране с алкохол в кръвта през почивните дни

55-годишен айтозлия е шофирал с 1,85 промила алкохол в кръвта. Той е спрян за проверка на 2 май около 14:20 часа на айтоската улица "Славянска", съобщават от ОДМВР. Полицията е установила, че водачът шофира след употреба на алкохол. Той е отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за 24 часа, а автомобилът е иззет.  С 2,29..

публикувано на 07.05.24 в 09:05

Установени са двама мъже за кражба на над 17 хил. лева от частен имот в село Бата

Двама мъже са проникнали в дома на 88-годишен мъж от село Бата и са откраднали 13 000 лева, 2 350 евро и златен медальон.  Сигналът е получен на 3 май около 11:25 часа.  В резултат на полицейските действия са установени извършителите - това са 40-годишен мъж от с. Медово и 28-годишен мъж от с. Бата, които са криминално проявени,..

публикувано на 07.05.24 в 08:39

Дете е с опасност за живота след катастрофа в село Чукарка

3-годишно дете е с опасност за живота след катастрофа в айтоското село Чукарка, съобщават от Областна дирекция МВР.  Инцидентът е от 5 май на обяд, когато лек автомобил, управляван от 35-годишен мъж от карнобатското село Соколово, при извършване на маневра на дясно блъска детето / пешеходец от с. Чукарка/ .  То е с  повърхностни травми на..

публикувано на 07.05.24 в 07:30