Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През март ОУ"Найден Геров“ в Бургас чества 98 години от създаването си

2
Снимка: ОУ“Найден Геров“

Тази година бургаското основно училище „Найден Геров“ ще отбележи 98 години от създаването си. Вече е готова празничната програма, сподели за БНР Бургас директорът Лазар Налбантов. През настоящата година предстои подновяване на актовата зала и на ВиК канализацията в учебното заведение, която вече е много амортизирана и е на 60 години. 

„Предстоят много нови неща за училището. През месец март ни е патронният празник на ОУ„Найден Геров“, отбелязваме 98 години от създаването на това учебно заведение. Ще има много тържества, много открити уроци, както и с различни други инициативи, с които ще отбележим този наш празник, а той ще бъде една подготовка за наближаващата 100-годишнина на нашето училище. 


Учениците са общо 600, от първи до 7 клас. Даваме една много добра подготовка по общообразователните предмети. Ние сме на едни от водещите позиции по резултати от НВО в 4 и 7 клас, което може да ни радва. Наши ученици се приемат в Търговска гимназия, в езиковите гимназии в града. 

Повече от 7 години училището е преминалр на едносменен режим на обучение. Осигурили сме кабинети и класни стаи. Имаме нужда от подобряване на материалната база, защото училището ни е старо, както вече споменах на 98 години. Имаме различни сгради, които се нуждаят от ремонт. Имаме нужда и от подновяване на училищната канализация, която е вече над 60-годишна. Изработихме проект, а сега през януари започва изцяло смяна на на канализацията. През 2023 година съвместно с ФК„Звездичка" изградихме едно ново футболно игрище, което отговаря на съвременните спортни стандарти„“

Лазар Налбантов допълни още, че предстои да се кандидатства по национална програма, която ще позволи да се обнови и малкото игрище в основното училище. Така то ще се превърне в съвременна спортна среда за учениците. 

Чуйте повече в интервюто. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Среща във финансовото министерство по казуса за заплащането в университетите

И след днешната среща във Министерството на финансите по казуса за заплащането в университетите от Синдикат "Висше образование и наука" към КНСБ потвърдиха, че ще протестират пред ведомството на 20 май.  Причината - все още не са осигурени средства за изпълнение на промените в Закона за висшето образование, които предвиждат от 1 април..

публикувано на 16.05.24 в 16:21

ДГ "Златното ключе" отпразнува 40 години от създаването си (ГАЛЕРИЯ)

С шествие от площада пред общината започна празника на детската градина "Златното ключе", която отбеляза 40 години от създаването си. Под аплодисментите на бургазлии, водени от духов оркестър, деца и педагози преминаха през централната улица "Александровска" до площад "Тройката", където се състоя пищен концерт-спектакъл. Областният управител проф...

обновено на 16.05.24 в 14:37

Бургас ще е домакин на образователен форум, една от темите е изкуственият интелект

Национален форум EduBurgas е инициатива на РУО-Бургас и Община Бургас, която има за цел да създаде пространство за диалог между образователните експерти и заинтересованите страни за промотиране на иновации в българското училище и повишаване качеството на образованието. Второто му издание „Вдъхновители на образователни трансформации“ е посветено на две..

публикувано на 16.05.24 в 13:31

Утре сутрин теглят въпросите за матурата по БЕЛ измежду 4 млн. варианта

13 000 учители са ангажирани с матурите, каза служебният Министър на образованието Галин Цоков. 50 200 са учениците, които са зрелостници.  Всичко е готово за провеждането на матурите. Изпитните въпроси за матурата по БЕЛ утре са 41 и ще се генерират утре сутрин измежду 390 000 варианта, ако се включи темата за "Есе" или "Интерпретативно съчинение" –..

публикувано на 16.05.24 в 13:21

3 385 зрелостници от Бургаска област ще се явят на матура по български език

3 385 зрелостници от Бургаска област ще се явят утре на матура по български език и литература. Началото е в 8.30 часа, но учениците трябва да са 30 минути по-рано и да носят лист и химикал, както и документ за допускане до изпит. Петя Петрова, началник на Регионалното управление на образованието посочи, че изпита ще е в 47 училища с 803..

публикувано на 16.05.24 в 11:00
Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Синдикати и университети организират протест, правителството им обеща 39 млн. лева

Синдикатът "Висше образование и наука" към КНСБ  обяви, че организира на 20 май в София пред Министерството на финансите протест на представителите на университетите, НИМХ, БАН ,Селскостопанската академия и други синдикални организации. Причината е, че обещаното   увеличение на заплатите във висшите училища и научните институции не..

публикувано на 15.05.24 в 15:49
Снимката е илюстративна

Организират шествие на бургаските абитуриенти

Организират шествие на бургаските абитуриенти, съобщи кметът Димитър Николов в социалните мрежи. Тази година ще бъдат изпратени 2200 абитуриенти. Парадът на зрелостниците ще е на 23 май в 19.00 часа и ще бъде предвождан от представителния Бургаски духов оркестър. С шествието ще се даде възможност на младите хора и техните семейства също да..

публикувано на 15.05.24 в 15:47