Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грипната епидемия в Ямбол се преустановява от утре

Снимка: Pixabay

Грипната епидемия  в Ямболска област се преустановява от утре 6 февруари, тъй като заболяемостта бележи значителен спад, информираха от Здравната инспекция в града. 

Учениците и утре обаче ще учат дистанционно, тъй като за тях беше взето допълнително решение от областния оперативен щаб по здравеопазване. Решението за мерките  при учениците ще бъде взето утре на база данните за заболяемостта при децата. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца в Сливен са със стомашни болки и повръщане след консумация на сандвич в детска градина

48 деца от детска градина „Елица“ в Сливен са с хранително отравяне. Едно от тях е в Инфекциозно отделение, правят му се вливки, но е в стабилно състояние, съобщи директорът на детската градина Надя Стоянова. Децата са консумирали печени сандвичи с яйце и сирене на 8 май. Първите малчугани  съм симптоми са били в групите при 5-6годишните,..

обновено на 10.05.24 в 18:03

Бургаската „Сърце и мозък“ издаде рецепта, видима само в собствената ѝ аптека

Бургаската болница „Сърце и мозък“ е издала рецепта за лекарства на пациент, видима единствено в електронната система на собствената ѝ аптека, но не и за останалите. За това сигнализира пред БНР – Бургас Петя Танева – дъщеря на пациента. „Това изключително много ме възмути, защото като потребител на мен ми се ограничава изборът аз да..

публикувано на 10.05.24 в 15:14

Започват проверки на лекари за поставянето на ваксини срещу коклюш

От Здравната инспекция в Ямбол започват проверки на семейните лекари за изпълнението на имунизационния календар при децата и поставянето на ваксини срещу коклюш. Общопрактикуващите лекари ще бъдат санкционирани при неглижиране на имунизационния календар или необосновано отлагане на поставянето на ваксини, разясни  директорът на Регионалната..

публикувано на 09.05.24 в 15:55

Фондация "Стилиян Петров" дари медицинска апаратура на КОЦ- Бургас

Фондация "Стилиян Петров" закупи медицинска апаратура и оборудване и ги дари на 10 български болници, сред които е и КОЦ- Бургас. Средствата са от организирания на 6 септември миналата година "Мач на надеждата" в София. В съобщение до медиите от лечебното заведение написаха:  " Филантропия е дума, която някои може би не знаят. Емпатия е друга..

публикувано на 09.05.24 в 15:27
Галя Кондева, служебен министър на здравеопазването.

Въвеждат се противоепидемични мерки срещу коклюш

Въвеждат се противоепидемични мерки срещу разпространението на коклюш със заповед на служебния здравен министър д-р Галя Кондева.  Те ще са в сила от днес до края на юли и включват възможността за безплатна диагностика с PCR тестове, които могат да се направят в София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора. При случай на коклюш РЗИ ще предписва..

публикувано на 09.05.24 в 07:42

В РЗИ Бургас отваря врати кабинет за имунизация срещу коклюш за бременни

В РЗИ Бургас отваря врати кабинет за имунизация срещу коклюш за бременни. Това става възможно след заповед на  Министъра на здравеопазването.  В него могат да се преглеждат пациентки с документиран период на бременността между 27 и 36 гестационна седмица включително.  Работно време на кабинета: всеки работен ден от 10:00 – 14:00 часа 793 са..

публикувано на 08.05.24 в 15:43

Стягат извънредна сесия за общинската болница в Средец

Извънредна сесия в Средец се очаква да изясни въпросът за финансовото състояние на общинската болница в града.  Според кмета Иван Кичев 92% от приходите от медицинска дейност отиват за заплати на персонала. От здравното заведение отричат и твърдят, че болницата е финансово стабилна и на печалба.  Градоначалникът Иван Кичев заяви, че представения..

обновено на 08.05.24 в 12:32