Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живко Коцев: Оттеглям оставката си!

Автор:
Снимка: БГНЕС

"Тъй като познавам професионализма на господин Коцев, знам, че е много посветен на работата си, поисках лична среща с него и проведохме доста дълъг и откровен разговор, в който се оказа, че всъщност той е подал тази молба за напускане под натиск както от страна на министъра на вътрешните работи, така и от страна на много високопоставени лица в прокуратурата", каза премиерът Николай Денков на брифинг на МС. Главният секретар на МВР Живко Коцев каза:

"Уважаеми дами и господа, представители на медиите. Днес заставам пред вас с ясното с съзнание воля да оттегля своята подадена оставка. Оставка, която е провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск".

"Виждам какво се случва в системата на МВР. Аз съм служител повече от 30 години. Кариерата ми е преминала изцяло в правоохранителните структури. Първоначалната ми реакция бе на огромно разомчарование, на обида, на болка за отношението спрямо мен. Забелязвам обаче, че срещу мен се развива изключително грозна кампания. Срещу мен седи сериозна армия, която желае да ме дискредитира като личност, като професионалист  мен и моите близки. От. сряда насам не се спират спекулациите и внушенията спрямо мен. Очаквам в следващите дни тя да добие невиждани мащаби. Очаквам всичко. Днес забелязах, че моята оставка за напускане на системата на Министерството беше използвана като аргумент за оставането на. Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи. Това обстоятелство ме ангажира и задължава. Мой морален дълг е да се върна и да работя. Да си изпълнявам служебните. Задължения, защото не Става вече въпрос само за мен като професионалист и като личност, а за всички български граждани, на които ние трябва да осигурим спокойствие и стабилитет".

"След като проведохме разговора, се обадих на президента Радев. Оказа се, че те са имали също разговор с господин Коцев. Президентът е информиран за това, което сега ви казвам и аз. При това положение се разбрахме, че аз няма да придвижа процедурата по уволнението по същество, което се иска от господин Коцев", допълни премиерът. 

"Аз няма да работя повече с господин Стоянов. Аз съм снел доверието си от него вече, така, че новият служебен кабинет ще трябва да работи, новият служебен премиер, с господин Стоянов".

По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Валентин Мундров

Мундров увери: Машините за вота на 9 юни ще бъдат сертифицирани навреме

Министърът на електронното управление Валентин Мундров увери, че машините за гласуване ще бъдат сертифицирани навреме за изборите на 9 юни. Процедурата по удостоверяване започна тази сутрин. Започва удостоверяването на съответствието на машините за вота 2 в 1 Съгласно законодателството, ще направим всичко възможно да бъде извършен, така че да има..

публикувано на 11.05.24 в 13:48

Първият безплатен предизборен диспут по БНР-Бургас ще е на 14 май

Първият безплатен предизборен диспут в ефира на БНР-Бургас, във връзка с предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 за Народно събрание и Европейски парламент,  ще се проведе на 14 май, вторник от 13:05 ч. до 15:00 . Той ще е с кандидати за народни представители на тема „Политическа криза или успешен мандат – компромиси и решения. Предизвикателства и..

публикувано на 10.05.24 в 13:46

Маркет Линкс: При избори днес ГЕРБ-СДС биха имали 80 депутати, а ПП-ДБ - 55

Коалицията ГЕРБ-СДС ще вкара повече депутати в 50-ото Народно събрание спрямо броя им в предишното. Тя ще има 80 депутати, спрямо 69 в 49-ото НС. При ДПС се очаква ръст - от 36 на 41 мандати. Така двете политически сили могат да съберат 121 депутати за мнозинство в Народното събрание. При ПП-ДБ има спад - от 64 народни представители до 55 в бъдещия..

публикувано на 10.05.24 в 10:34

Започна предизборната кампания за вота "2 в 1" на 9 юни

От 00:00 часа на 10 май България е в 30-дневна предизборна кампания. Това е шестата агитационна кампания за национален парламент в рамките на 3 години и половина. Особеното обаче е, че сега за доверието на избирателите ще се борят както кандидати за депутати в 50-ото НС, така и за 17-те места на българските представители в Европейския парламент...

публикувано на 10.05.24 в 07:05

Вижте номерата на бюлетините, с които партиите ще се явят на изборите

ГЕРБ-СДС ще участват на изборите за членове на Европейския парламент и НС с номер 22, "Възраждане" с номер 12, а "Има такъв народ" с номер 1, предаде БГНЕС. ПП-ДБ ще участват под номер 14, ДПС - 28. Ето и пълния списък на номерата на партии и коалиции: 1. ПП „Има такъв народ“  2. ПП „Глас народен“  3. КП „Синя България“   4...

публикувано на 08.05.24 в 16:43
Ямбол

155 имена са включени в листите за народни представители в Ямбол

Значително е нараснал броят на  кандидатите за народни представители от Ямболския избирателен район. В регистрираните 31 листи в районната комисия са включени общо 155 имена, докато на изборите миналата година, претендентите са били 107. Ямболските избиратели изпращат в парламента четирима свои представители. Близо 40 са кандидатите за едно..

публикувано на 08.05.24 в 16:15

"Алфа Рисърч": ПП-ДБ губи 200 000 гласа, ГЕРБ-СДС ги води с 8%

ГЕРБ-СДС води с 8% пред "Продължаваме промяната-Демократична България", които губят 200 хиляди гласа на старта на кампанията, сочи изследване на "Алфа рисърч". Социолозите прогнозират, че в парламента ще влязат досегашните 6 формации и очакват ниска избирателна активност на вота 2 в 1 след месец. Изследването на "Алфа Рисърч" е проведено сред 1000..

публикувано на 08.05.24 в 11:55