Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът разпореди да бъде отменено решението за създаване на частна детска болница

Димитър Главчев
Снимка: БТА

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера  решение за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София. 

Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет. 

Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на здравеопазването, премиерът Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста.

От ПП ДБ анонсираха, че ще внесат сигнал до ДАНС по случая. 

Лидерът на ДПС Делян Пеевски също се обяви срещу решението. 

По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК провежда консултации с парламентарните групи за СИК-овете в чужбина

Консултации с парламентарните формации от 49-ото Народно събрание за съставите на секционните избирателни комисии зад граница ще проведе днес Централната избирателна комисия (ЦИК). Формациите трябва да дадат предложения за членове, включително и резервни за секциите, в които на 9 юни ще гласуват сънародниците ни в чужбина...

публикувано на 22.05.24 в 10:05

При вот днес: ГЕРБ с над 10% разлика. Три партии в битката за второто място

Ако изборите за НС се провеждат днес – ГЕРБ ще има комфортна преднина пред втория с малко над 10% сред гласуващите. Следва група от 3 формации, които са с почти сходен резултат – ПП-ДБ (15.4%), ДПС (14.9%) и "Възраждане" (14.8%). Това сочат данните от социологическо изследване на агенция "Тренд", направено по поръчка на "24 часа", което..

публикувано на 22.05.24 в 09:40
Калин Стоянов

Между 50 и 100 лева остава цената за купен глас на изборите

Между 50 и 100 лева остава цената за купен глас за предстоящите избори.Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.  Най-много сигнали до момента са получени за Бургас и Варна. "До момента имаме получени общо 62 сигнала за нарушавне на изборния процес, имаме образувани 26 досъдебни производства като в тази цифра не влиза..

обновено на 22.05.24 в 08:51
Подвижна избирателна кутия

В община Сунгурларе ще има една подвижна урна на изборите

В община Сунгурларе ще има една секция с подвижна избирателна кутия на предстоящите избори за народни представители и членове на европейския парламент на 9 юни. Това гласи решение на Районната избирателна комисия в Бургас.  Решението идва след предложение на кмета на общината Димитър Гавазов.  В него се посочва, че до 16 май са подадени 14..

публикувано на 21.05.24 в 15:35

Втори безплатен диспут в ефира на БНР-Бургас за изборите за Европейски парламент

„Европа: визия за развитие – проблеми, възможности и решения. Основни приоритети в работата на бъдещите евродепутати“ бе темата на безплатния предизборен диспут, който се състоя в ефира на БНР-Бургас на 21 май във връзка с изборите за български представители в Европейския парламент на 9 юни. 7 кандидати за евродепутати и представители на..

публикувано на 21.05.24 в 14:21

ЦИК: Без екзитпол преди края на изборния ден

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден - екзитпол, се оповестяват не по-рано от 20,00 часа на 9 юни. Централната избирателна комисия забрани с решение на социологическите агенции, които в деня на вота ще правят проучвания "на изход", да оповестяват публично под каквато и да е форма резултати преди приключването на изборния ден...

публикувано на 21.05.24 в 09:50

ЦИК реши как ще гласуват хора с увреждания за изборите 2 в 1

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши на свое заседание днес как ще се организира гласуването на хора с трайни увреждания за вота „две в едно“ – парламентарните избори и избори за представители в Европейския парламент, на 9 юни. Районните избирателни комисии с определят секция на първия етаж (партер), която е с най-малък брой избиратели по..

публикувано на 20.05.24 в 17:00