Издателство „Еднорог“

БНР Новини















Списък с книгите, които издателство „Еднорог“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР:

СнимкаСтивън Кинг: „Искате да прочетете чудесно написана криминална мистерия? Антъни Хоровиц ви е приготвил една, нарича се „Мозайка от убийства“. На нивото на Агата Кристи е. В някои отношения е дори по-добра и по-умело написана.“

Мозайка от убийства
автор: Антъни Хоровиц

Когато Сюзан Райланд, редактор в лондонско издателство, започва да чете новия роман на Алан Конуей, за нея това е просто редовна работна задача. След като е работила години наред по криминалните романи на нашумелия автор, тя познава отлично и неговия детектив Атикус Тип, който разрешава заплетени мистерии в тихи английски селца. Традиционната формула на Алан, израз на почит към кралиците на британската криминална мистерия като Агата Кристи и Дороти Сейърс, му донася зашеметяващ успех. Той е неоспоримата звезда на издателство "Клоувърлийф" и Сюзан е длъжна да се примирява със странното му поведение, ако държи да запази работата си. Но не би могла да предположи, че новата му книга, „Мозайка от убийства“, ще промени изцяло живота ѝ.

"Мозайка от убийства" разказва за убийство в провинциално имение. Естествено, следват още трупове, има изобилие на заподозрени, всеки със своята тайна, но колкото повече Сюзан навлиза в текста, толкова повече се убеждава, че в страниците на ръкописа е скрита друга история за престъпления – история от действителния живот, изпълнена с ревност, алчност, безмилостна амбиция и смърт.



СнимкаОчарователните странности на другите
автор: Алекзандър Маккол Смит

Нищо не пресъздава така съвършено чара на Единбург, както бестселърите с Изабел Далхаузи в главната роля. Неудържимо любопитната Изабел, философ по професия и детектив по призвание, неуморно търси отговори на всички въпроси на живота – от най-важните до привидно най-незначителните.
Този път Изабел трябва да помогне за решаването на доста заплетен проблем – в елитно частно училище търсят нов директор. Настоятелството се е спряло на трима кандидати, но в училището се е получило анонимно писмо с твърдението, че в миналото на един от тези кандидати има нещо, което може да компрометира сериозно и него, и училището.
Кой би могъл да помогне в тази деликатна ситуация, ако не Изабел Далхаузи – жена с ум, вкус и проницателност, дискретна и движеща се във висшите кръгове на единбургското общество. Изабел се заема със задачата, но животът й готви изненади – не само свързани с кандидатите, чието минало проучва, но и с личния й живот и с обичания от нея мъж. Търсенията я отвеждат все по-надълбоко, към потайните дебри на човешката душа. По пътя си Изабел среща амбиция, но и доброта, измами и злонамереност, но и готовност за прошка и смирение. Както винаги, добротата, моралът и надеждата ще бъдат основните оръжия, които ще ѝ помагат да разкрие и разбере очарователните странности на другите.
Уошингтън Поуст: „Безгрижна без да е лековата. Изпъстрена с типичния за Маккол Смит фин хумор.“
Ню Йорк Таймс: „Читателите обичат Маккол Смит заради присъщото му съчетание на ирония и великодушие, за неговото добросърдечие и хуманност".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Издателство „Точица“

Списък с книгите, които издателство „Точица“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: „Умножение без уморение“ Автор: Зорница Христова Лесни трикове за усвояване на таблицата за умножение..

публикувано на 13.12.18 в 15:05

Книгите на „Асоциацията на българските журналисти и писатели за туризъм“

Списък с книгите, които „Асоциацията на българските журналисти и писатели за туризъм“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Сборник ZOOM ТУРЦИЯ ZOOM ТУРЦИЯ съдържа 15 истории. Авторите са утвърдени разказвачи на истории – известни журналисти, публицисти,..

публикувано на 12.12.18 в 08:55

Издателство „Факел Експрес“

Издателство „Факел Експрес“ Списък с книгите, които издателство „Факел Експрес“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Публични врагове автори: Мишел Уелбек и Бернар-Анри Леви Защо „публични врагове“? Защото основната тема в тази епистоларна размяна на мисли е..

публикувано на 11.12.18 в 09:55

Издателство „Ентусиаст“

Списък с книгите, които издателство „Ентусиаст“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: „Котаракът Франт и загадъчният остров“ автор: Иван Раденков + CD с Песните от книгата, изпълнени от: Вокално-театрална формация „Врабчета“ с ръководител Катя Вучкова; Иван..

публикувано на 11.12.18 в 09:05

Издателска къща „КХ – Критика и Хуманизъм“

Списък с книгите, които издателска къща „КХ – Критика и Хуманизъм“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: 4 основни текста автор: Зигмунд Фройд Поредица „Теоретични пространства“ включва работи на Зигмунд Фройд, психоаналитичната традиция и други сродни..

публикувано на 05.12.18 в 11:15