Издателство „Точица“














Списък с книгите, които издателство „Точица“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР:

Снимка„Умножение без уморение“
Автор: Зорница Христова

Лесни трикове за усвояване на таблицата за умножение












Снимка
„Меча република“
автор: Юрис Звирзгдинш
Да си свободен е истинско приключение.

Можеш да си създадеш своя държава в планината.

Да разузнаваш и да хващаш лошите, дори и да са ранобудни.

Да танцуваш толкова хубаво, че да станеш световна звезда.

И всичко да бъде наред.







„Кратки приказки за досънуване“
автори: Миглена Папазова, Зорница Христова












Снимка
„Войната на копчетата“
автор: Луи Перго

За момчешката страст към битките.

За другарството и за лоялността.

За дързостта да живееш по собствени правила.

Но и за тъмната страна на правилата.







Снимка„Сладоледена реторика“
автор: Зорница Христова

За какво служат реториката, логиката и литературата? Ами например... за да си издействаш сладолед. Книгата запознава с децата с изкуството на езика: как да бъдем по-убедителни, но и как да проверим логиката на собствените си съждения, как да боравим с речници, как да победим противника със собствените му метафори и как да напишем писмо до собственичката на сладоледената фабрика.








Снимка„Ангелите Пазители“
автор: Ясен Григоров

Те са внимателни и деликатни, но винаги оставят следи.
Също като ангелите пазители, малкото думи в тази книга избягват излишните ефекти и прекомерната захаросаност. Също като тях не се интересуват от границите. И също като тях създават лекото, но доловимо усещане за надежда, за увереност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Книгите на „Асоциацията на българските журналисти и писатели за туризъм“

Списък с книгите, които „Асоциацията на българските журналисти и писатели за туризъм“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Сборник ZOOM ТУРЦИЯ ZOOM ТУРЦИЯ съдържа 15 истории. Авторите са утвърдени разказвачи на истории – известни журналисти, публицисти,..

публикувано на 12.12.18 в 08:55

Издателство „Факел Експрес“

Издателство „Факел Експрес“ Списък с книгите, които издателство „Факел Експрес“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Публични врагове автори: Мишел Уелбек и Бернар-Анри Леви Защо „публични врагове“? Защото основната тема в тази епистоларна размяна на мисли е..

публикувано на 11.12.18 в 09:55

Издателство „Ентусиаст“

Списък с книгите, които издателство „Ентусиаст“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: „Котаракът Франт и загадъчният остров“ автор: Иван Раденков + CD с Песните от книгата, изпълнени от: Вокално-театрална формация „Врабчета“ с ръководител Катя Вучкова; Иван..

публикувано на 11.12.18 в 09:05

Издателство „Еднорог“

Списък с книгите, които издателство „Еднорог“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Стивън Кинг: „Искате да прочетете чудесно написана криминална мистерия? Антъни Хоровиц ви е приготвил една, нарича се „Мозайка от убийства“. На нивото на Агата Кристи е. В някои..

публикувано на 06.12.18 в 11:07

Издателска къща „КХ – Критика и Хуманизъм“

Списък с книгите, които издателска къща „КХ – Критика и Хуманизъм“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: 4 основни текста автор: Зигмунд Фройд Поредица „Теоретични пространства“ включва работи на Зигмунд Фройд, психоаналитичната традиция и други сродни..

публикувано на 05.12.18 в 11:15