Издателство „Ентусиаст“

БНР Новини















Списък с книгите, които издателство „Ентусиаст“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР:


Снимка„Котаракът Франт и загадъчният остров“
автор: Иван Раденков
+ CD с Песните от книгата, изпълнени от: Вокално-театрална формация „Врабчета“ с ръководител Катя Вучкова; Иван Раденков

Дами и господа, предстои ви да чуете разказа за един благороден неблагодарник и възпитан калпазанин; един невероятен котарак, който беше ненадминат в хитрините, а си служеше достойно и с шпагата. Позволете да ви представя шампиона на карти, пропилял графската си титла заради една обещаваща ръка на бридж… златния медалист по танцова фехтовка… разточителния кавалер и ненадминат мечтател: Котаракът Франт!
Професор-доктор Рак фон Бонфон: „Прочетох книгата с интерес и на един дъх (вероятно защото бях под вода и бях поел дълбоко дъх). Въпреки че не бих я категоризирал като научнo четиво, каквото бих предпочел, книжката представя нелошо хрониката на нашите приключения в онези паметни дни. В тази връзка бих я препоръчал на всеки, който има време за губене.“

За автора
Писателят (и виден котарак по душа) Иван Раденков е горд баща на две палави момчета, които са неизчерпаемият му източник на вдъхновение.
Способен е да превърне всеки аспект на живота в игра и да покори сърцето на всяко малко и голямо дете с историите си.
Винаги търси нови начини да съчетае седемте изкуства и в тази връзка книжките му понякога имат и картинки, и музика (за справка виж поредиците „Книги за татковци“ и „Истории от големия двор“).
Котаракът Франт е първият герой, който успя да убеди Иван да адаптира историята му и в музикална пиеса. В крайна сметка и двамата останаха доволни от решението.


Снимка„Тишина“
автор: Розамънд Лъптън

В. „Мейл он Съндей“: Интелигентен трилър... брилянтно написан и всепоглъщащ.
Ясмин и нейната глухоняма дъщеря Руби пристигат в Аляска.
Двете отчаяно се опитват да открият изчезналия баща на малкото момиче.
Дни наред те са сами сред ледената пустош.
Където няма живот.
Където няма никого.
Където няма нищо.
Където дори сълзите се смразяват, докато се стичат по лицето.
Където има само тишина.
Една нощ продължава петдесет и четири дни.
А може би някъде в мрака някой ги наблюдава.
Заплахата е там, но не се чува и не се вижда.
Студът боли. А мълчанието може да крещи...

В. „Дейли Мейл“: Удивително майсторски предаден от първата до последната страница, това е най-вълнуващият трилър за годината… унищожително добър.
Ема Донахю, автор на „Стая“: Като глътка леден въздух. Не съм треперила така, откакто четох „Госпожица Смила и нейното усещане за сняг.
За автора
Розамънд Лъптън завършва университет в Кеймбридж през 1986 г. Пише критични обзори за книги в „Literary Review“ и получава покана да се присъедини към Кралския театър в Лондон, а по-късно печели конкурс за написване на телевизионна пиеса и започва работа като сценарист на филми в телевизията.
Първият ѝ роман, „Сестра“, бестселър на „Sunday Times“ и „New York Times“, се превръща в най-бързо продавания дебютен роман от британски автор за 2010 г., с международни продажби от над милион и половина екземпляра. Книгата печели и наградата за най-добър дебютен роман „Ричард и Джуди“ за 2011 г., първа награда за роман на критиците от „Strand Magazine“, номинирана е за наградата за най-добър дебютен роман на годината Waverton Good Read Award и е избран от Радио 4 за „Книга преди лягане“.
Получилият похвалите на критиците втори роман на Лъптън, „После“, влиза директно в списъка с бестселъри на „Sunday Times“ и става втора в класацията за бестселъри на „Sunday Times“ за 2011, като само в Обединеното кралство са продадени над 200 000 екземпляра.
„Тишина“ е третият ѝ роман.

Снимка„Анатомия на един скандал“
автор: Сара Вон

Съпругът на Софи, Джеймс, е грижовен баща, привлекателен и чаровен мъж и успял политик. Той обаче е обвинен в ужасяващо престъпление. Софи е убедена в неговата невинност и отчаяно се опитва да предпази идеалното си семейство.
Кейт е прокурорът, който изправя Джеймс пред съда. Тя е опитен професионалист и е наясно, че в правото понякога печели не истината, а по-добрите аргументи. Но въпреки това не спира да търси справедливост. Тя знае, че Джеймс е виновен и е готова на всичко, за да го накара да си плати за престъпленията.
Какво се случва между мъж и жена зад затворените врати на къщата, в леглото, в асансьора, или в огрения от луната двор на колеж в Оксфорд?
Един брак е поставен под светлините на прожекторите. Една съпруга е решена на всичко, за да запази семейството си. Един прокурор е убеден, че истината ще възтържествува. Един скандал ще разтресе Уестминстър. И една жена ще се окаже в плен на този скандал.
Романът на Сара Вон е въздействаща и провокативна психологическа драма, която комбинира интригуващ сюжет, задълбочено изградени характери и чудесен стил.
The Observer: Едновременно съдебна драма, портрет на един брак и изследване на най-мрачните кътчета в човешкия характер, „Анатомия на един скандал“ насочва вниманието върху актуални теми като злоупотребата с власт, насилието над жените и заблудата, че можеш истински да познаваш човека до себе си. От парламента на Великобритания, през Олд Бейли и до колежанския Оксфорд, той е удивителна смесица от „Къща от карти“ и „Тайната история“.
За автора
Сара Вон преподава английски в Оксфорд, а след това се впуска в журналистиката. След обучение в „Прес Асоусиейшън“, тя прекарва единайсет години в „Гардиан“ като новинарски репортер, кореспондент по здравни въпроси и политически кореспондент. Напуска, за да работи на свободна практика и започва да пише романи. Резултатът е „Изкуството да печеш до полуда“ издадена от „Ходър eнд Стофтън“ през 2014 г. и още осем други издателства. Следва я „Фермата на края на света“ през 2016 г. „Анатомия на един скандал“ е публикувана във Великобритания, САЩ и преведена на четиринайсет езика. Сара живее близо до Кеймбридж със съпруга и двете си деца.


Снимка„13 причини защо“
автор: Джей Ашър
Бестселър на Ню Йорк Таймс

Не можеш да спреш бъдещето, не можеш да върнеш миналото. Единственият начин да научиш тайната е да натиснеш play.
Един ден, на връщане от училище, Клей Дженсън намира на прага на дома си тайнствен пакет. Пратката е изключително интересна. Хана Бейкър – негова съученичка и първата му любов, която се самоубива две седмици по-рано, е събрала тринайсет касети, адресирани до тринайсет човека от нейното обкръжение. Всеки от тях трябва да ги изслуша и след това да предаде на следващия в списъка. В тези записи Хана разказва, че има тринайсет причини, заради които е взела решение да сложи край на живота си. Гласът на мъртвото момиче съобщава, че и Клей присъства в тези записи, и следователно, и той е отговорен за смъртта й по някакъв начин. За да разбере каква роля е имал в живота на Хана, трябва да изслуша записите... И Клей научава неща, които променят живота му завинаги...
За Джей Ашър
Джей Ашър е роден в Аркадия, Калифорния, на 30 септември 1975 г. Израснал е в семейство, което винаги е подкрепяло разностранните му интереси – от уроците по китара до писането. Учи педагогика в Калифорнийския политехнически университет, но не завършва, защото се отдава на писателска кариера. Работил е различни неща – от продавач на обувки до книжар в различни търговски вериги за книги. „13 причини защо“ е първата му книга.


Снимка„Никой не знае часа“
автор: Рене Фройнд

Нора току-що е загубила баща си. Сам по себе си този факт е достатъчно тъжен, но това не е всичко: татко ѝ е оставил завещание и има необичайна последна воля. За да получи огромна сума като наследство, Нора трябва да загърби приятния си живот в Париж и да се отправи към непознатата Австрия. И там, в ледените Алпи, да разпръсне праха на баща си. На всичкото отгоре трябва да направи това неочаквано пътешествие, контролирана от кандидат за нотариус, избран от баща ѝ. Бернхард е педантичен младеж, пълна противоположност на жизнерадостната и спонтанна наследница. Нора и Бернхард не знаят предварително къде отиват и какво ще правят. Всеки ден младата жена получава указания за това – или писмо от баща си, или видео файл, подготвени от него преди смъртта му. И всеки ден от това пътуване им носи нови познания – за самите тях, за близките им хора, за живота, и разкрива отдавна погребани тайни.
Роман за любовта и приятелството и за едно необичайно пътешествие с изненадваща дестинация.
Винер цайтунг: „Рене Фройнд ни предлага забавление, утеха и рафинирана критика на ценностите на нашето време.“
БухВохе: „Перфектната книга за уикенда! Започнеш ли я, не можеш да я оставиш, защото има интересен сюжет, забавна е и съвсем ненатрапчиво подтиква към размисъл.“

За автора
Рене Фройнд е роден в Деня на влюбените, 14 февруари 1967 г., във Виена. Запленен по романите на Ерих Кестнер и Карл Май, започва да пише още 12-годишен. От писането не успява да го отклони нито следването му на философия, нито работата му като драматург в една от най-добрите виенски сцени „Театър ин дер Йозефщат“. Автор е на театрални и радиопиеси, пет романа, есета, документални изследвания. Творбите му са отличени с национални награди, а той няколко пъти получава авторски литературни стипендии или стипендии за създаване на драматургична творба. Живее в алпийското селце Грюнау им Алмтал – местност, която се слави със своите чисти езера.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Издателство „Точица“

Списък с книгите, които издателство „Точица“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: „Умножение без уморение“ Автор: Зорница Христова Лесни трикове за усвояване на таблицата за умножение..

публикувано на 13.12.18 в 15:05

Книгите на „Асоциацията на българските журналисти и писатели за туризъм“

Списък с книгите, които „Асоциацията на българските журналисти и писатели за туризъм“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Сборник ZOOM ТУРЦИЯ ZOOM ТУРЦИЯ съдържа 15 истории. Авторите са утвърдени разказвачи на истории – известни журналисти, публицисти,..

публикувано на 12.12.18 в 08:55

Издателство „Факел Експрес“

Издателство „Факел Експрес“ Списък с книгите, които издателство „Факел Експрес“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Публични врагове автори: Мишел Уелбек и Бернар-Анри Леви Защо „публични врагове“? Защото основната тема в тази епистоларна размяна на мисли е..

публикувано на 11.12.18 в 09:55

Издателство „Еднорог“

Списък с книгите, които издателство „Еднорог“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Стивън Кинг: „Искате да прочетете чудесно написана криминална мистерия? Антъни Хоровиц ви е приготвил една, нарича се „Мозайка от убийства“. На нивото на Агата Кристи е. В някои..

публикувано на 06.12.18 в 11:07

Издателска къща „КХ – Критика и Хуманизъм“

Списък с книгите, които издателска къща „КХ – Критика и Хуманизъм“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: 4 основни текста автор: Зигмунд Фройд Поредица „Теоретични пространства“ включва работи на Зигмунд Фройд, психоаналитичната традиция и други сродни..

публикувано на 05.12.18 в 11:15