Рок и класика във Видин с проекта "Children in time" на Николо Коцев

Снимка: Държавна опера Стара Загора

Тази вечер от 19:00 ч. във видинската Спортна зала "Фестивална" ще бъде представен проектът "Children in time" на група "Кикимора" и Държавна опера Стара Загора. В концерта ще участва и видинската Симфониета. С автора на проекта и създател на "Кикимора" Николо Коцев разговаряхме в предаването "Рок общество" по Радио ВИДИН. 
"В този проект най-важното е да представим един нов прочит на най-обичаните песни на тези банди. Понеже проектът е с оркестър, при избора на парчета наблегнах на такива, които имат материал за оркестър. Търсих повече хармония и симфонизъм... Този проект със сигурност има потенциал за европейско турне, но аз съм се концентрирал върху работата си в България. Приоритет ми е българската сцена" - поясни Николо Коцев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Враца почита Людмил Кирков със Седмица на българското кино

Седмица на българското кино започва от днес, 10 декември, във Враца, това анонсира кметът Калин Каменов. Филмите, които ще се завъртят в модерното кино „Метропол“, с което градът под Околчица настигна по стандарт големи европейски градове, са посветени на Людмил Кирков. Местната управа е подготвила амбициозна програма със заглавия, която от 10..

обновено на 10.12.18 в 09:37

В Зверино редят изложба на гоблени

Днес в Народно читалище "Факел-1926" в най-голямото мездренско село Зверино, ще подредят коледна изложба от гоблени и картини за втора поредна година. В навечерието на най-светлия християнски празник-Рождество Христово, сръчните балканджийки ще покажат на своите съселяни истинските произведения на изкуството, които са се родили от техните ръце. Изложбата..

публикувано на 09.12.18 в 10:20

Световноизвестен тенор и полско сопрано ще пеят в Монтана

Монтана ще отбележи 127-ата годишнина от обявяването на градския си статут с концерт на световнопризнатия оперен певец Калуди Калудов, съобщават от Общината . Тенорът, заедно със сопраното Анна Дитри-Калудов, ще представят на сцената на Драматичен театър „Драгомир Асенов” любими оперни арии и дуети, популярни италиански канцонети и..

публикувано на 20.11.18 в 08:30

Белоградчик посреща петия Национален фестивал на алтернативното кино

За пети пореден път в Белоградчик ще се проведе Национален фестивал на фестивалите на алтернативното кино „Супер приз” – Белоградчик 2018. Той ще започне утре – 26 октомври. Във фестивала ще вземат участие киноклубове и самостоятелни участници с филми, създадени в периода 2014 – 2018 г. и получили национални и международни награди. Оттук идва и..

публикувано на 25.10.18 в 09:51

Ансамбъл "Дунав" представя "Северняшка сватба"

Премиерата на спектакъла  "Северняшка сватба"  на Ансамбъла за народни песни и танци "Дунав" ще се състои във  Видин . Постановката е на главния художествен ръководител на ансамбъла Деян Славчев, по музика на Генчо Генчев и Силви Сливенов и хореография на Никола Колев, Деян Славчев и Георги Хинов. Спектакълът е изключително въздействащ, обясни..

публикувано на 24.10.18 в 09:59

Утре започва фестивалът „Дунавци пее и танцува“

Утре и в неделя в град Дунавци ще за шести път ще се проведе международен фолклорен фестивал "Дунавци пее и танцува" . Събитието е под патронажа на Министерство на културата. Организатор е кметството в град Дунавци, а целта- да се съхрани фолклорното богатство. По традиция фестивалът се провежда за празника на населеното място,..

публикувано на 28.09.18 в 08:10

Паднало дърво смачка автомобил във Видин

Силният вятър събори дърво във Видин . Инцидентът е станал по обяд на улица "Княз Борис I" в квартал "Калето". Има нанесени щети на автомобил, паркиран под дървото. "На работа си бях и току-що излизам. Казаха ми, че паднало дървото. Надявам се всичко да е наред, ще видим какво ще стане", каза собственичката на автомобила Ралица Валентинова...

публикувано на 24.09.18 в 14:00