Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Илиев с победа в рали „Твърдица”

Снимка: БГНЕС

Димитър Илиев/Янаки Янакиев с „Шкода Фабия S 2000” спечели рали „Твърдица”, кръг от националния рали шампионат. Двамата състезатели завършиха в изключително тежкото рали (8 специални етапа, 103,89 км) като изпревариха екипажа на „Глобул Рали Тим” Крум Дончев/Петър Йорданов (Форд Фиеста R5).  

Беше тежко рали и сме благодарни на хората край отсечките, които ни зареждаха, това е най-доброто рали у нас, каза на финала Димитър Илиев.

В класирането за националния рали шампионат Димитър Илиев вече има актив от 80 точки и аванс от 20 точки пред Крум Дончев.

Не сме се отказали, ще се борим до края, категорично каза Дончев, който при първото си състезание с най-съвременния автомобил в рали спорта имаше проблеми в най-дългия скоростен етап в страната - 29-километровото преминаване през билото на Стара планина от Елена към Твърдица. На спускането към Твърдица, в продължение на 5 километра колата остава без спирачки, което прати екипажа с повече от минута назад зад преките им конкуренти.

Оказва се, че това е най-успешното ни състезание у нас, много съм щастлив за класирането тук, каза Тихомир Стратиев, който заедно с навигатора си Добрин Борисов „Марина Моторспорт”, (Ситроен С2 R2 Макс) за втори път за две години финишират на подиума на това състезание.

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна