Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В неправомерни действия по възлагане на обществени поръчки обвиниха заместник-кмет на Видин

ДАНС разследва заместник-кмета по устройство на територията на Видин

На Добромир Дилов е наложена мярка "Парична гаранция" 10 000 лева

Добромир Дилов
Снимка: www.vidin.bg

Обвинение за престъпление по служба е повдигнато на заместник-кмета по устройство на територията на Община Видин Добромир Дилов, съобщават на официалния сайт на Държавната агенция "Национална сигурност".

Извършени са обиск, претърсване и изземване в служебния кабинет и в жилището на Добромир Дилов. Проверени са офиси на свързани с него фирми.

Причина за предприетите на 25-и юни 2014-а година следствени действия са съмнения за неправомерни действия във връзка с възлагане на обществени поръчки от Община Видин през 2013-а година. По случая е образувано досъдебно производство.

Специализираната операция на ДАНС е под ръководството на Софийската градска прокуратура. Процесуално-следствени действия са предприети и в София. Разпитани са общо 28 свидетели във Видин и София. Видинската прокуратура не разполага с информация за случая, каза за Радио Видин окръжният прокурор Маруся Илиева:

Не разполагам с такава информация. Нямаме такива данни и не мога нищо да ви кажа.

На 27-и юни 2014-а година Добромир Дилов е привлечен в качеството на обвиняем. Ако повдигнатото му обвинение бъде доказано, предвиденото наказание е лишаване от свобода от една до осем години, като съдът може да постанови и лишаване от правото да заема държавна или обществена длъжност. На Добромир Дилов е наложена мярка "Парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

От Община Видин не отрекоха, че срещу Добромир Дилов е образувано досъдебно производство:Докато не приключи работата на компетентните органи, той няма да коментира случая. Добромир Дилов не е бил задържан, в момента е на работното си място и изпълнява служебните си задължения, уточниха от пресслужбата на Общината.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна