Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вокалната група "Радиодеца" на БНР отива за трети път на фестивала "Сент Дени" във Франция

4
Снимка: Архив на групата
От 1-ви до 7-и април в старинния френски град Льош, сгушен в долината на река Лоара, за 10-и път ще се проведе фестивалът "Сент Дени". Участници от 10 страни ще се обединят около основната идея на традиционното събитие - деца и младежи от цял свят да представят своите умения чрез универсалния език на изкуствата - музика, танц, театър.

След големия успех на фестивалите през 2014 и 2015 г., вокална група "Радиодеца" на Българското национално радио получи покана за участие и в тазгодишното издание на фестивала.

Малките певци са подготвили програма от български песни, които са част от най- добрата музикална продукция за деца на БНР.  За предаването "Преди всички" диригентката на "Радиодеца", Илина Тодорова, сподели:

Много се вълнуваме, защото ние отиваме сега с една малко по-избрана програма. Ние имахме годишнина -  25 години, с юбилеен концерт миналата година и успяхме с продуцента Доротея Петрова да извадим най-добрите песни от музикалната продукция на Радиото, направихме ги с нови аранжименти и сега бързаме да го покажем не само в първо студио, но и на един такъв форум във Франция.

Мисля, че в първата година една от нашите песни - песента за крокодила, макар че е италианска, стана песен на фестивала. Преди две години пък много харесаха народните ни песни.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна