Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През 2019 г. започва пълна рехабилитация на част от “Самоковско шосе”

Снимка: БГНЕС
През 2019 г. ще започне пълна рехабилитация на част от “Самоковско шосе” в участъка около Панчарево и село Кокаляне. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
Обещанието идва след снощния протест на жители от двете села, които излязоха на протест и за известно време блокираха “Самоковско шосе”.

Исканията на жителите на Панчарево и село Кокаляне са да бъде извърешн ремонт на “Самоковско шосе“ от Караулката на Околовръстния път до Кокалянско ханче и изграждане на канализация. Министър Нанков припомни, че този път се поддържа от Агенция “Пътна инфраструктура”.

През последната година държавата е инвестирала сериозно по отношение на Околовръстния път на столицата, казва кметът на София Йорданка Фандъкова. Това е един от най-важните, може би наред с метрото е еднакво важен проект, за всички софиянци и всички го усещаме както от централните, така и от крайните квартали. За наша радост има вече процедура за избор на изпълнител за разширението на Южната дъга от ж.к "Младост" до АМ "Тракия", каза Фандъкова.

Чуйте подробности в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна