Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северозапад – неизтребими образи

„Северозапад – неизтребими образи“
Снимка: zlatenriton.bg

Д-р Любомир Канов като Вергилий крачи из земята на неизтребимите пустиняци... На едно малко място са събрани турлаци, власи, българи, евреи, турци... Филм за онези хора, които продължават да живеят в тези земи, обявени за най-бедната част на Европейския съюз.

Премиерата на документалния филм „Северозапад – неизтребими образи“ се състоя в кино „Влайкова“. Сценарист и режисьор на филма е Константин Занков, оператор и продуцент Орлин Руевски. 

Константин Занков е познат като оператор на игралните филми „Потъването на Созопол“, „Далеч от брега“, „Подгряване на вчерашния обед“ и „Военен кореспондент“, на над 120 документални филма; като режисьор на филма „Галин или споменът не губи давност“ за известния скулптор, който си отиде рано, Галин Малакчиев, на „Артистът, мост над стената“, посветен на композитора Николай Ом, на „Съдбата като джаз“ – на пианиста Васил Пармаков.

В звуковия файл можете да чуете разговора на Ивайла Александрова с Константин Занков и д-р Любомир Канов, който участва в новия му филм.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна