Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Етюд-и-те на София, разказани в ефир

Снимка: Иван Шишиев

София е като жена. Жена с много лица. И красива, и сърдита. И една и съща, и различна всеки ден. Напоследък обаче София е сама. Липсват ѝ хората. А именно хората я правят такава, каквато е – истинска жена.

Има една страница във Фейсбук, която се вглежда в жената София независимо от времето и обстоятелствата. Независимо дали културният ѝ живот е поставен на пауза, а спокойствието ѝ се открива единствено в домашния уют.

„Етюд-и-те на София“ представляват фотографска хроника на града. Идеята на снимките в страницата е да ни припомнят коя е София всъщност. Те искат да ни накарат да започнем да виждаме града, не само да минаваме през него. Да го виждаме и по възможност да го чуваме, защото той има какво да ни каже.

Етюдите говорят в кадри, но използват и думи. Понякога малко, но съществени. В други случаи през този противоречив, подобно на София, месец март „Етюд-и-те на София“ щяха да говорят и с изложба. Поводът е петата им годишнина. Толкова време авторът им Иван Шишиев гледа на София с вяра, надежда и най-вече с любов. Него можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна