Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюрото по труда във Видин не отчита масови съкращения

Снимка: Радио Видин

114 безработни са регистрирани в Бюрото по труда във Видин след въведеното извънредно положение.

"Новорегистрираните в Бюрото по труда са от хотелиерство, ресторантьорство, напоследък се забелязва и спомагателни дейности, т.е. авторемонтни дейности", каза Иван Иванов, директор на Бюрото по труда.

След изтичането на14- дневния карантинен период е възможно да се регистрират още безработни. Предстоящи масови съкращения не са заявени.

Емил Георгиев е собственик на ресторант във Видин, но по време на извънредното положение изпълнява само поръчки за домовете и офисите. Осигурява работа за още 10 души.

"Персоналът е в платен отпуск засега, от другата седмица ще е в неплатен отпуск", обясни Георгиев. За него е неприемливо предложението за помощ от държавата.

"Ако държавата не измисли как да ни помогне, по-добре да ги съкратя и да отидат на Бюрото по труда, поне да вземат някакви средства", допълни Емил Георгиев. 

Със затварянето на заведения сред първите освободени от работа е Анатоли.

"Наистина е много трудно и наистина е много сложно. Никой не е подготвен за това нещо. Аз не вярвам да има някой човек подготвен за това нещо - да стои 20 дни вкъщи или 15, или 30 дни. Стягаш се малко, харчиш по-малко".

Репортажа можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна